Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Repræsentanter fra partierne bag forslaget. Foto: Jesper Rehmeier

Dét skal pengene bruges på i Favrskov Kommune

Synes du, det er for dårligt, at man vil effektivisere i hjemmeplejen? Eller at man alligevel ikke bygger en ny ungdomsklub i Hadsten?

Så er det nu, du skal give din mening til kende!

Det er let at forfalde til kun at tænke det kommunale demokrati som en mulighed for at sætte kryds i stemmeboksen hvert fjerde år. Men faktisk er mulighederne for medindflydelse meget større. For eksempel lige nu, hvor kommunens budget forhandles på plads.

Tirsdag præsenterede byrådet et forslag til et budget for 2022-2025. I den kommende tid har DU mulighed for at give dit besyv med. Enten kan du dukke op til borgermøde i Hinnerup Bibliotek og Kulturhus den 15. september, eller du kan sende et høringssvar før den 21. september.

Når det så er sagt, er budgettet i år ekstra stramt på grund af et stigende pres på psykiatri-, handicap- og ungeområdet, som der derfor afsættes 30 millioner kroner ekstra til. Men du skal ikke holde dig tilbage.

Vi vil gerne hjælpe dig på vej. Derfor har vi skrevet en artikel på baggrund af alle de politiske reaktioner fra forhandlingerne og en gennemgang af de vigtigste punkter i budgetforslaget.

Læs med, giv din mening til kende - og følg med her på FavrskovLIV, hvor vi den kommende tid dykker mere ned i de forskellige dele af budgettet for de kommende år.

Billede af Maria Neergaard Lorentsen
Billede af skribentens underskrift Maria Neergaard Lorentsen Journalist

Det muliges kunst: Her er partiernes tanker om det nye budget

Repræsentanter fra partierne bag forslaget. Foto: Jesper Rehmeier

Der er bred enighed blandt aftaleparterne, alle partier i byrådet bortset fra Enhedslisten, om, at der ikke har været mange penge til sjov og ballade i dette budget. 

Kommunens budget er presset på to poster, hvor der skal store udvidelser til, og derfor må mange gode projekter og forslag vente. 

Men politikerne er over en bred kam enige om, at der er tale om et ansvarligt budget.

Det kan du læse mere om her, hvor vi har samlet op på reaktionerne.

Hvad indeholder budgetforslaget?

Aftaleparterne har lavet et forslag til kommunens budget de næste fire år. Den næste tid er der høring og borgermøde, før det behandles igen. Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Skal man bygge ny ungdomsklub i Hadsten og renovere Sløjfen for 16 millioner, prioritere nye daginstitutioner for 53 millioner eller renovere Korsholm Skole for 20 millioner?

Det skal det nye byråd diskutere til forået. For en del nybyggeri og renovering må desværre udskydes i det nye budget, da bygge- og materialepriserne er steget voldsomt under pandemien.

Det er et af punkterne i budgetforslaget fra byrådets aftaleparter. Budgettet byder desuden på en driftudvidelse på 30 millioner kroner til børn- og unge samt psykiatri og handikapområdet, men man opjusterer på biodiversiteten fra 300.000 kroner årligt til 800.000. 

Der skal dog også reduceres for 5,3 millioner, og besparelserne findes gennem blandt andet effektivisering af hjemmeplejen og flere videomøder i kommunen.

Læs om hele budgetforslaget i artiklen her.