Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Virksomhederne i Favrskov Kommune kan få gavn af bedre infrastruktur med opgraderinger af Rute 26 og E45, mener formanden for Favrskov Erhvervsråd. Foto: Silas Bang

Hvorfor er Favrskov ikke nummer 1?

I juni modtog jeg en mail fra borgmester Nils Borring (S). Under borgmesterens  telefonnummer, adresse og venlig hilsen var der i signaturen indsat to emblemer. Det ene var Favrskov Kommunes logo. Det flager alle kommunalt ansatte med, så intet opsigtsvækkende der. Det andet var en flot guldmedalje med teksten "Danmarks mest erhvervsvenlige kommune 2020". I medaljen skinnede et 1-tal og ordene "Dansk byggeri".

Det er da også noget at være tilfreds med! Men da Dansk Industri samme år udsendte deres årlige måling over de mest erhvervsvenlige kommuner, skulle man ned til plads nummer 18 for at finde Favrskov. Og ingen gider prale med en 18.-plads, vel?

Hvordan ser det så ud i 2021? Er Favrskov nummer 1 eller nummer 18, og hvilken liste giver det mest mening at kigge på? Ja, det er faktisk lidt kompliceret. For brancheorganisationerne Dansk Byggeri og Dansk Industri er fusioneret og udgiver nu én fælles liste, udarbejdet med en anden metode end tidligere lister. Og det betyder ifølge Dansk Industris chefkonsulent, at det er lidt svært at sammenligne tidligere lister med dette års liste, hvor Favrskov dog er rykket et par pladser frem som nummer 16.

Jeg kunne ikke lade være med at spørge Nils Borring, om han nu planlægger at udskifte sin mailsignatur, så 16. pladsen fra den nye Dansk Industri-opgørelse kan få en prominent plads. Det er der ikke umiddelbart planer om, lød svaret.

Men hvad kan man egentlig bruge listen fra Dansk Industri til? Og er det ikke fint nok at være nummer 16 ud af 98 kommuner?

Ikke hvis man spørger Kent Jeppesen, formand for Favrskov Erhvervsråd. Det er hans mål, at Favrskov skal være landets bedste erhvervskommune.

- Hvis ikke man har et mål om at være bedst, så bliver man det heller aldrig. Jeg mener, at så længe der er ting, der kan forbedres, så er der muligheder for en bedre plads, siger Kent Jeppesen.

Hvad mener han så kan forbedres? Det kan du læse mere om længere nede i nyhedsbrevet.

Og hvad siger Nils Borring? Ganske vist planlægger han ikke at bruge 16. pladsen i mailsignaturen, men hvad tænker han om, at Favrskov er gået fra en 3. plads i 2010 til nu at være nummer 16?

- Vi har alle år gået efter at være med i den øverste del af feltet. Da vi lå allerbedst til, var der mange andre kommuner, der ikke havde så stort fokus på det. Mange kommuner har steppet op siden, og vi har oplevet, at konkurrencen om de øverste placeringer er blevet meget hårdere, lyder det fra borgmesteren.

Tilbage til spørgsmålet om, hvad man egentlig kan bruge listerne til.

En ting er selvfølgelig selve rangeringen - det er da dejligt at kunne prale med en god placering. Men noget andet er de indikatorer, det giver kommunen, når virksomheder i undersøgelsen skal forholde sig til spørgsmål om blandt andet infrastruktur, arbejdskraft og uddannelse. Ifølge Dansk Industri viser det, hvor det kan være nødvendigt for en kommune at sætte ind, og listen kan være en indgang til dialog mellem virksomheder og kommune. Noget, som både borgmesteren og erhvervsrådet her i Favrskov kan enes om, er meget vigtigt.

Det synes vi også er vigtigt. Derfor vil vi rigtig gerne høre fra dig, hvis du driver virksomhed i Favrskov. Hvordan oplever du samarbejdet med kommunen i forbindelse med byggesagsbehandling, hjælp til at finde arbejdskraft eller noget helt tredje? Skriv en mail med dine oplevelser og erfaringer til jerso@favrskovliv.dk.

Vi vil gerne være med til at sætte fokus på erhvervslivet i kommunen, så hold dig ikke tilbage.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

Erhvervsrådet er ikke tilfreds med 16. pladsen

Virksomhederne i Favrskov Kommune kan få gavn af bedre infrastruktur med opgraderinger af Rute 26 og E45, mener formanden for Favrskov Erhvervsråd. Foto: Silas Bang

Kent Jeppesen, formand for Favrskov Erhvervsråd, erkender, at konkurrencen om at være landets mest erhvervsvenlige kommune er blevet markant hårdere, siden Favrskov flere år i træk var i top 5. Og en plads som nummer 16 er ikke forfærdeligt, for det faktisk bedre end nabokommunerne i det østjyske. Men: 

- Vi skal ikke stille os tilfredse med at være nummer 16. Der er plads til at lave om på flere områder og forbedre sig, eksempelvis hvad angår infrastruktur og evnen til at tiltrække arbejdskraft, siger Kent Jeppesen.

Og hvor er det så, der skal sættes ind ifølge erhvervsrådsformanden? Det kan du læse mere om i artiklen ved at klikke her. 

Nils Borring: Dialogen med virksomhederne er vigtig

Transportminister Benny Engelbrecht (S) og Favrskovs borgmester Nils Borring (S) mødtes i august ved Nordmarken i Lading for at snakke sydlig linjeføring og udvidelsen af Rute 26, som efter planen påbegyndes i 2031. Foto: Jesper Rehmeier.

Ifølge Favrskovs borgmester Nils Borring (S) skal man ikke nødvendigvis sætte himmel og hav i bevægelse for at blive nummer 1 på Dansk Industris liste over landets mest erhvervsvenlige kommuner. Han ser gerne, at man kommer højere op på listen, men hæfter sig også ved særligt én ting i undersøgelsen:

- Det er vigtigt, at vi ligger godt til ved spørgsmålet om, hvorvidt virksomheder vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Det svarer lidt til virksomhedens karakterbog til os, og der går det rigtig godt, lyder det fra Nils Borring. 

Hvad mener borgmesteren holder Favrskov tilbage fra en højere placering på ranglisten? Det kan du læse om i interviewet ved at klikke her. 

Kom til borgermøde om budgetforslaget

Uhresalen i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus danner ramme om et borgermøde vedrørende byrådets budgetforslag. Foto: Favrskov Kommune

I sidste uge præsenterede Socialdemokratiet, Venstre, SF, Konservative og Dansk Folkeparti et forslag til Favrskovs budgetter 2022-2025. Det kan du læse mere om her. 

Det budgetforslag er nu i offentlig høring, og på onsdag er der borgermøde om forslaget. 

Det foregår på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus fra klokken 19 til 21 i Uhresalen. Borgmester Nils Borring (S) indleder med at præsentere de overordnede rammer for budgetlægningen og selve budgetforslaget. Derefter er der paneldebat med deltagere fra de forskellige partier. Det er ikke nødvendigt med tilmelding. 

Budgettet er i høring til 21. september. 

Beboere på plejehjem i Hammel har fået tilbudt tredje skud coronavaccine - borgere på andre hjem får samme tilbud

Borgere på plejehjem i Favrskov Kommune vil få tilbudt et tredje vaccinationsstik mod corona. Arkivfoto

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere på plejehjem får et tredje vaccinestik mod coronavirus. 

Plejecenter Solhøj i Hammel var det første i Favrskov, hvor beboerne fik tilbuddet. Det gjorde de i fredags.

I de kommende uger vil beboerne på kommunens øvrige plejecentre få samme tilbud. 

Favrskov Kommune oplyser, at der lige nu ikke er smittede på kommunens plejecentre, men på landsplan ses der en stigende smitte på plejecentrene. 

Ifølge Sundhedsstyrelsen vil man med et tredje stik forlænge og forbedre effekten af de første stik, så man får en bedre og længerevarende beskyttelse mod coronavirus.