Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Niels Christian Selchau-Mark med Kollerup gods i baggrunden. Han stiller op til kommunalvalget i Favrskov Kommune og har erfaring fra tre år som byrådsmedlem i Aarhus og flere år som folketingskandidat. Foto: Jesper Rehmeier.

En grøn godsejer i byrådet?

Så er FavrskovLIV ude med endnu et portræt af en håbefuld byrådskandidat - både som artikel og podcast. Denne gang sætter vi fokus på Konservatives Niels Christian Selchau-Mark.

Det er ikke første gang, han optræder i dette medie. Da vi for et par måneder siden satte fokus på grønne projekter i kommunen, mødte vi nemlig Niels Christian Selchau-Mark. Da medvirkede han i en artikel i sin rolle som lodsejer på Kollerup gods og de tilstødende jorder, som danner rammen om det store genslyngningsprojekt af Lilleåen. Det kan du læse om her.

Ved den lejlighed gjorde Niels Christian Selchau-Mark det klart, at han ser sig selv mere som naturnørd og bonderøv i gummistøvler end som godsejer. Og det gentog han, da vi til dette portræt sad i hans køkken og talte om blandt andet politiske ambitioner, udfordringer i Favrskov, Konservatives rolle i byrådet og selvfølgelig om opvæksten på Kollerup gods.

Hvad vil Niels Christian Selchau-Mark, hvis vælgerne giver ham et mandat i byrådet? Han siger, han vil sætte fokus på natur og biodiversitet, og han vil tage et opgør med mængden af tests og opfølgende, administrativt arbejde i skoler, børnehaver og i hjemmeplejen.

Og så vil han til kamp mod det, som han konsekvent kalder "sognerådspolitikken" i Favrskov Kommune. Det er på tide, at vi indser, at Hinnerup godt kan få tildelt penge til midler eller projekter, uden at Hammel eller Hadsten nødvendigvis skal have det samme, mener han.

- Jeg gider ikke sognerådspolitik, og jeg stiller op i hele Favrskov. Det kan godt være, jeg er bosat i Hadsten, men hvis det viser sig, der er et større behov for noget i Hinnerup eller Søften eller Ulstrup, så skal pengene bruges der, hvor behovet er størst, først.

Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat

Det kan du læse mere om i interviewet med Niels Christian Selchau-Mark. MEN, du kan altså få mere end blot det, der står i artiklen. Der er nemlig også en podcast, som du kan lytte til, når som helst det passer dig. I podcasten fortæller byrådskandidaten blandt andet om, hvad det betyder at være politisk troværdig, og så fortæller han om sin farfar, der var godsejer af den gamle skole.

Længere nede på denne side finder du links til både artikel og podcast.

Tak, fordi du læser FavrskovLIV. Du er meget velkommen til at tippe andre om nyhedsbrevet, så vi kan nå ud til endnu flere. Du må også meget gerne følge os på Facebook, hvor vi jævnligt deler historier. Du finder vores Facebookside her.

God weekend, og god læse- og lyttelyst.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

Lyt til eller læs om Niels Christian Selchau-Mark

Niels Christian Selchau-Mark er dedikeret naturmenneske, og på Facebook har man på byrådskandidatens profil kunnet følge med i projektet i Kollerup Enge. Foto: Jesper Rehmeier.

Niels Christian Selchau-Mark beskriver sig selv som kernekonservativ. Så hvad svarer han, når man spørger, om sårbare børn og unge og biodiversitet ikke er atypiske konservative mærkesager? Det kan du blive klogere på i vores portræt af byrådskandidaten fra Kollerup.

- Hvad hjælper det, at vi spiller godt, hvis de andre er bedre?

Mette Nøhr er byrådskandidat for Konservative og er uenig med Nils Borring i, at man i Favrskov kan være tilfreds med at være landets 16. mest erhvervsvenlige kommune.

Mette Nøhr er, lige som Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat for Konservative i Favrskov. Hun havde her i FavrskovLIV læst Nils Borrings kommentarer til Favrskovs placering som nummer 16 på Dansk Industris liste over landets mest erhvervsvenlige kommuner. Og modsat borgmester Nils Borring så mener hun, at førstepladsen bør være et klart mål.

Det skrev hun til os i en mail. Så vi greb knoglen og tog en lille snak med hende om, hvordan hun mener, man kan gøre erhvervslivet bedre. Læs mere i interviewet her.

FavrskovLIV til byrådsmøde

Foto: Jesper Rehmeier

Den sidste tirsdag i hver måned mødes byrådet i Favrskov Kommune og behandler de sager, som har været oppe at vende i de forskellige politiske udvalg. 

FavrskovLIV er med til møderne, og vi tager fat i de vigtigste, som vores folkevalgte diskuterer. Derfor kan du på onsdag se frem til et nyhedsbrev med højdepunkterne fra tirsdagens byrådsmøde. 

Allerede nu kan du se dagsordenen for mødet.