Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Hvis han bliver valgt ind, tør Søren Lahn Sloth godt garantere, at han er den eneste i byrådssalen, der kan spille barytonhorn. Her giver han et nummer på sin trækbasun. Foto: Jesper Rehmier

- Jeg er træt af, at der ikke sker noget

- Jeg er træt af, at der ikke sker noget. Så nu gør jeg det selv.

Sådan siger Søren Lahn Sloth, da jeg spørger ham, hvorfor han gerne vil vælges ind i byrådet i Favrskov for Socialistisk Folkeparti. Her på FavrskovLIV har vi talt med flere af de nye byrådskandidater, og nu er tiden så inde til at høre fra en SF'er.

Og hvor er det så, den 31-årige kandidat savner handling? Det er først og fremmest på klimafronten. Det går for langsomt med den grønne omstilling. Og Søren Lahn Sloth er utålmodig og faktisk "skidesur", som han selv beskriver det, over at der ikke gøres mere lokalt for klimakampen. Det vil han lave om på.

Og hvordan vil han så gøre det? Blandt andet ved at sikre, at den kollektive transport bliver et reelt alternativ til bilen. Det er den ikke i dagens Favrskov, mener SF'eren. Det er helt til hest, at man ikke kan tage en bus fra Hammel til Hinnerup, mener Søren Lahn Sloth, der selv kører i sin bil, når han skal på arbejde på de musikskoler i Holstebro og på Mors, hvor han underviser.

Musik er en vigtig del af hans tilværelse. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, og han mødte sin kæreste gennem 15 år på den musikefterskole, hvor de begge var elever. Og kulturlivet i det hele taget betyder meget for Søren Lahn Sloth. Det er næsten kriminelt underprioriteret i Favrskov, mener musiklæreren. Han undrer sig over, at han aldrig møder de lokale politikere fra Kultur- og fritidsudvalget ude i kulturkredse og foreninger, som han kommer i.

Søren Lahn Sloth er ikke en solist, og han ved, at man skal være i stand til at spille sammen med andre, hvis man sidder ene mand i byrådet for et politisk parti. I portrættet kan du læse, hvad han mener om at arbejde sammen, og om det er en fordel eller en ulempe at være en del af en lille byrådsgruppe.

FavrskovLIV har produceret en podcast til alle de kandidatportrætter, som vi har lavet indtil nu. Og vi har også lavet en til portrættet af Søren Lahn Sloth. Der fortæller han blandt andet om sine idéer om at forkorte kommandovejen fra menig kommunalt ansat til byrådssalen.

Tak, fordi du læser (og lytter) med.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

- Vi skal have flere klimatosser, også lokalt

Søren Lahn Sloth ville gerne mødes i Skafferiets spisestue i Hinnerup. Her er han med til at bringe Hinnerup-borgere sammen om fælles interesse med initiativet "Hinnerup mødes". Han bor i byen sammen med sin kæreste. Foto: Jesper Rehmeier

Med mærkesager som klima, kultur og børn og unge er Søren Lahn Sloth ikke en atypisk SF'er erkender han. Men alligevel er han ikke helt som de fleste andre.

- SF går ind for mere kultur, men jeg taler nok mere for kulturen end den gennemsnitlige SF'er. Det har selvfølgelig meget med min baggrund at gøre. Jeg har spillet musik, siden jeg var 10 år, og det var i kulturlivet og i musikskolen, at jeg faldt til. 

Han vil have mere fokus på kulturlivet i Favrskov, og han vil prioritere klimaindsatsen mere, end tilfældet er det i dag. Mød byrådskandidaten i artiklen og podcasten herunder.

Designvirksomhed fra Hadsten modtager fin pris

Designvirksomheden Frost har for femte år i træk registreret vækst og fremgang. Det har Spar Nord og rådgivning- og revisionsvirksomheden BDO valgt at belønne med titlen "Succesvirksomhed". Det er andet år i træk, Frost modtager den ære. 

Prisen uddeles hvert år til de 200 små og mellemstore virksomheder i regionen, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle parametre, skriver Spar Nord og BDO i en pressemeddelelse, hvor indehaver Hans Jørgen Frost udtaler. 

- Det betyder meget at blive kåret som Succesvirksomhed 2021 og dermed få anerkendelse af vores gode og langvarige arbejde, som det kræver at bygge en virksomhed og brand op fra bunden. For os er det vigtigste, at man vækster over en lang periode og dermed viser sit potentiale. Man kan godt vækste hurtigt og så falde sammen, men det er det lange seje træk, der i sidste ende betyder mest – og derfor er vi enormt stolte af vores nye pris.

Frost har 20 ansatte. 

Nu kan du igen blive PCR-testet alle dage i Hammel

Foto: Mette Mørk

Kommunen har valgt at udvide tidsrummet for coronatest i Hammel på Anbækvej 23.

Fra i dag kan du blive testet alle ugens dage i Hammel i tidsrummet 9-16. Der er tale om PCR-test.

Det er ikke længere muligt at blive kviktestet i Favrskov, da teststedet i Hinnerup lukkede i fredags. Du kan heller ikke længere få lavet PCR-test i Hadsten, da teststedet i Sundhedshuset lukkede i lørdags.