Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Santana Marie Malling ved Tungelund hallen i Thorsø. Her bruger hun meget tid sammen med sine børn, der alle tre spiller fodbold. Foto: Jesper Rehmeier

Bliver den vestlige del af Favrskov glemt?

Velkommen til dette nyhedsbrev, hvor vi bringer det sidste kandidatportræt i denne omgang.

Santana Marie Malling fra Thorsø stiller op til byrådet for Venstre, og hun er sjette og sidste kandidat i vores lille portrætserie. Vi har nu hørt fra en kandidat for hvert af de partier, der er repræsenteret i Favrskov byråd. Der er nu kun godt tre uger til valget, og spændingen stiger.

I den kommende tid sætter vi alle spidskandidater i stævne og beder dem forhold sig til en række temaer, så du kan blive klogere på, hvor kandidaterne (og partierne) vil flytte Favrskov hen de næste fire år. Du er velkommen til at skrive til os, hvis der er noget, du vil bede forholde kandidaterne. Hvad ønsker du, de skal svare på? Send os en mail.

Vi tager også ud og spørger borgerne om, hvad kommunalpolitik og valget egentlig betyder for dem. Hvad er det vigtigste, når man skal sætte kryds til et kommunalvalg? Det bliver vi klogere på, når FavrskovLIV sætter sig i bilerne og kører ud i kommunen for at spørge folk på gaden - så hold øje med os derude :-)

Men først skal du læse om Santana Marie Malling. Hun er uddannet folkeskolelærer og har 15 års erfaring i faget. Derfor er det måske heller ikke så overraskende, at børne- og skoleområdet ligger hende meget på sinde. Du kan blandt andet læse om, hvordan hun i sit eget hjem driver "Familiegården", et tilbud til forældre, hvis børn har brug for lidt hjælp til lektielæsning. Eller til samtaler om de svære ting i livet.

Thorsø ligger i den vestlige del af Favrskov Kommune, og ifølge byrådskandidaten er det vigtigt, at byrådet husker, at det ikke kun er Hadsten, Hinnerup og Søften, som skal være attraktive tilflyttersteder for børnefamilie fra andre kommuner. Også den vestlige fløj af Favrskov høres og medregnes, og bliver Santana Marie Malling valgt ind, får Thorsø i hvert fald en stemme i byrådssalen!

Du kan selvfølgelig også lytte til portrættet af kandidaten fra Thorsø. Vi har nemlig testet podcast af som format i denne serie, og derfor kan du både læse og lytte alle seks kapitler. Vi vil meget gerne høre, hvad du synes om muligheden for også at lytte til portrætterne. Giver det dig værdi? Skal vi arbejde med podcast i fremtiden? Fortæl os din mening i en mail til jerso@favrskovliv.dk.

Hold øje med din mailboks og husk nu, at du gerne må fortælle andre om FavrskovLIV. Du kan også følge os på Facebook ved at klikke her.

Tak, fordi du læser (og lytter) med.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

Byrådskandidat med børn og frivillighed som mærkesager

Santana Marie Malling ved Tungelund hallen i Thorsø. Her bruger hun meget tid sammen med sine børn, der alle tre spiller fodbold. Foto: Jesper Rehmeier

Santana Marie Malling er én af de kandidater fra Venstre, som du kan sætte kryds ved, når der er kommunalvalg 16. november. Folkeskolelæreren fra Thorsø vil sætte en stopper for besparelser på børne- og skoleområdet, og så vil hun arbejde for, at også kommunens vestlige del udvikles og gøres attraktiv. 

Tag med FavrskovLIV til sidste byrådsmøde inden valget

Under seneste byrådsmøde blev der slukket for mikrofonerne, og i næsten ti minutter blev der debatteret, hvad man skulle stille op med en afstemningen i byrådssalen.

Dagsordenen er kort, men det betyder ikke nødvendigvis, at sidste byrådsmøde inden kommunalvalget bliver en udramatisk affære. 

Det er tirsdag klokken 19, at vores folkevalgte mødes i byrådssalen i Hammel for sidste gang, inden vi skal stemme 16. november. FavrskovLIV holder øje med byrådsmødet, og på onsdag kan du i et nyhedsbrev læse, hvad politikerne drøftede. 

Her kan du se dagsordenen for mødet.

Coronatest i Hammel flytter tilbage til Inside

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fra og med i dag mandag 25. oktober skal du igen sætte kursen mod Inside, hvis du vil have en coronatest i Hammel. 

Indgang til testcenteret bliver på bagsiden af Inside - samme indgang som Sundhedscentret. Flytningen til Inside skal give plads til nyt vaccinationscenter på Skaghøj.

Åbningstiden er fortsat alle dage fra klokken 9-16, men kommunen råder til, at du tjekker dette link, hvor åbningstider, pauseperioder og så videre opdateres. 

FavrskovLIV drikker en bajer med borgmesterkandidaterne

Byrådskandidaterne fylder selvfølgelig lige nu kalenderen med vælgermøder, og i Voldby Forsamlingshus kan du på onsdag møde borgmesterkandidaterne Birgit Liin (V) og Nils Borring (S). Det sker fra klokken 19, hvor der serveres en øl til valgdebatten. Der vil også være åbent for spørgsmål salen. 

Det er gratis at deltage, men du skal reservere en plads. Det gøres på dette link.