Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Bliver Amea en af de store nye stjerner på den danske musikscene? Det er i al fald drømmen. Ikke bare at blive danmarkskendt, men at få sin musik ud i hele verden, fortæller den 23-årige sangerinde fra Thorsø.

Thorsøs Medina bryder janteloven

Hvad drømte du om som barn? Ville du på landsholdet i fodbold? Flyve ud i rummet som astronaut eller måske stå på en scene med en mikrofon i hånden foran tusindvis af tilskuere? Personligt var jeg selv et fantasifuldt og drømmende barn, og jeg må indrømme, at utallige hårbørster nærmest er blevet slidt op af at skråle ind i dem foran badeværelsesspejlet.

Som den skarpe læser nok har gættet, endte jeg ikke på en scene, men i stedet lige her på FavrskovLIV, hvilket jeg nødigt vil klage over. Men jeg har talt med Emma Amalie Jensen, der ikke længere bare drømmer, men arbejder hårdt for at kunne udleve popstjernedrømmen under kunstnernavnet Amea. I september udgav hun sin første single Billion, hvor hun drømmer om, hvordan livet ville være, hvis hun havde en milliard dollars.

I den virkelige verden er hun 23 år, kommer fra Thorsø og vil lave popmusik til hele verden. Og med sine lange røde negle, falske vipper og perfekte look, går hun imod bølgen om at skulle vise sin uperfekte side frem på sociale medier. For hun vil have lov til at være sig selv med alt, hvad det indebærer.

- Der skal være plads, og jeg vil have lov til at udnytte den plads. Der er ingen jantelov i projektet. Jeg går ind for, at man skal have lov være sig selv - selvom det er over the top, fortæller sangerinden, der er blevet kaldt for "Thorsøs Medina".

Og den selvtillid skal inspirere andre unge kvinder til at være sig selv frem for at sammenligne sig med andre. Men er Amea i virkeligheden med til at opretholde den perfekthedskultur, som hun tidligere har målt sig selv op imod? Dét taler vi om i interviewet her, hvor hun også fortæller om, hvorfor musikbranchen er hård og konkurrencepræget, især når man ikke er "opvokset" i miljøet, men blot er en small town girl fra Thorsø.

Favrskov-drømme

I dag skal vi også forbi to andre drømmere. Drømmere, som håber på at udleve deres politiske potentiale i Favrskov byråd.

Den ene er Bo Berger fra det nystiftede Samlingspartiet, der vil lave bred politik over midten. Men hvad skal et byråd, der i forvejen er kendt for brede samarbejder fra den ene fløj til den anden, bruge sådan et parti til?

Den anden er Torben Christensen. Han står for anden gang i spidsen for Radikale Venstre, der ikke har haft et mandat i byrådet de seneste to valgperioder. Men det ændrer sig denne gang, tror han på. For han har nemlig noget, Favrskov Byråd lige præcist mangler.

Her på FavrskovLIV drømmer vi også. Vi drømmer om at høre DIN mening om os. Hvad er godt ved FavrskovLIV? Hvornår på dagen læser du nyhedsbrevet? Og giver det mening for dig at høre artikler som podcast? Derfor sender vi i dag et kort spørgeskema ud. Du kan svare på det ved at klikke på linket her.

Ellers er der kun tilbage at sige tak, fordi du læser med. Værsgo at dykke ned i i dagens nyhedsbrev, hvor du selv kan drømme videre om, hvordan Favrskov skal udvikle sig på den anden side af valget. Begynd drømmerierne med at tage kandidattesten, hvor FavrskovLIV faktisk har haft en finger med i spillet.

God læselyst.

Billede af Maria Neergaard Lorentsen
Billede af skribentens underskrift Maria Neergaard Lorentsen Journalist

Amea vil fra Thorsø til Los Angeles

Amea er ikke bange for at skille sig ud. Det afspejler sig tydeligt i musikvideoen til Billion, hendes første single, der udkom i september. Foto: Sebastian Vistisen Toft

I denne uge udkommer Ameas anden single Go Find Less på alverdens musikplatforme og med en splinterny musikvideo.

Men hvordan bliver man egentlig popstjerne, når man kommer fra Thorsø? Det kræver selvtillid og en vis portion jysk arbejdsmentalitet. Og dét har Emma Amalie Jensen, fortæller hun. For hun lader sig ikke slå ud, selvom der kommer nej efter nej - for lige pludselig får man måske et ja?

Du kan møde Thorsøs Medina i artiklen her, hvor hun fortæller om, hvordan hun vil arbejde sig hele vejen ud over de danske landegrænser.

Samlingspartiet vil samle byrådet på midten

Spidskandidaten for Samlingspartiet stillede til sidste valg op for Liberal Alliance, mens hans hustru stillede op for Socialdemokratiet. Samlingspartiet er blevet til i et samarbejde mellem disse to - og har ikke en holdning til, hvorvidt skatten skal sættes op eller ned. Foto: Maria Neergaard Lorentsen.

FavrskovLIV taler med alle spidskandidater op til kommunalvalget, og i dag kan du læse om Bo Berger, der er spidskandidat for det helt nye parti Samlingspartiet.

Samlingspartiet vil især kæmpe for sårbare børn og unge, der ifølge dem ikke får den hjælp, der skal til af kommunen. Læs interviewet med Bo Berger her og bliv klogere på, hvorfor han mener, der bør køre tomme busser rundt i Favrskov.

Radikale vil gøre Favrskov til Østjyllands grønne kommune

Torben Christensen arbejder selv med den grønne omstilling, og det vil han bringe ind i byrådet. Foto: Maria Neergaard Lorentsen.

Som en ægte radikal vil Torben Christensen ikke svare på, hvilken person han peger på som borgmesterkandidat. Han peger nemlig på den grønneste. For dét er det allervigtigste emne for De Radikale. Derfor vil han bidrage med grøn viden og virkelyst, som ifølge ham mangler i Favrskov byråd. Læs om, hvordan Favrskov egentlig skal blive mere grøn, og hvorfor der hellere skal bygges flere lejelejligheder end udstykkes nye byggegrunde i artiklen her.

Valgdebatter i Favrskov

I sidste uge var FavrskovLIV til valgdebat med Borgmesterkandidaterne Birgit Liin og Nils Borring i Voldby forsamlingshus. Følg med i kommende valgdebatter her i nyhedsbrevet. Foto: Jesper Rehmeier
  • Den 2. november holder TV2 Østjylland valgdebat i Sløjfen i Hadsten fra klokken 16 - 18. Her skal der diskuteres balance, og om tilflyttervæksten bliver jævnt fordelt mellem byerne.
  • Den 3. november er det valgmøde på i Fælleshuset på Fuglebakken i Hinnerup med Erling Kvist Andersen (S), Charlotte Green (C), Søren Lahn Sloth (SF), Ken Richter (V) og Thake Fogh Cordt (Ø).
  • Den 7. november er der valgdebat i Sløjfen kl. 17, hvor emnet er Børn og børnepolitik. Se begivenheden her.
  • Den 8. november holder Favrskov4eren valgdebat i Laurbjerg kl. 19:30. Temaet er især land og by, herunder infrastruktur. Derudover grøn udvikling samr tilflytning og vækst udenfor hovedbyerne. Læs mere her.
  • 9. november er der valgdebat på Favrskov Gymnasium kl. 9:30, på Frijsenborg Efterskole kl. 18 og et i Sløjfen kl. 19 som arrangeres af Ældresagen med ældre som tema.
  • 11. november er der valgdebat i Inside i Hammel fra 19-21.45, hvor alle spidskandidater medvirker.

Skriv til os på manlo@favrskovliv.dk, hvis der skulle være et, vi har overset, for vi opdaterer listen løbende.

Bliv klogere på hvad du skal stemme

Hvem er du mest enig med? Tag kandidattesten på FavrskovLIV. Foto: Maria Neergaard Lorentsen.

Der er en særlig grund til, at vi på FavrskovLIV bliver ved med at linke til kandidattesten - altså udover at vi vil hjælpe dig med at finde ud af, hvem du er mest enig med. Vi har nemlig været med til at udforme de otte lokalt betingede spørgsmål, der handler helt specifikt om Favrskov. Så tryk ind og svar på, om der skal bygges flere lejligheder i højden, om letbanen skal gå til Favrskov, og om der skal fokuseres mere på udvikling af landsbyerne, og find ud af, hvad byrådskandidaterne har svaret.

Tag testen lige her.