Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lars Storgaard ankommer til InSide i Hammel klokken 00.36. Med Konservatives seks mandater i byrådet, er han den, alle har ventet på. Foto: Jesper Rehmeier.

Storgaard blev ballets dronning, men bliver han Favrskovs konge?

Valget overraskede i Favrskov. Et jordskredsvalg, kan man vist med rette kalde det.

Det stabile byråd der i tre valgperioder har haft Nils Borring tydeligt i front og Venstre og Socialdemokratiet som de herskende partier blev vendt op og ned. Det overraskede alle, men vælgerne var sikre: De ville have noget nyt. Socialdemokratiet og Venstre er reduceret fra 20 til 14 pladser i byrådet, mens hele 10 nye ansigter kom ind.

Konservative blev valgets ultimative vindere med hele seks mandater og er nu byrådets næststørste parti, og det satte gang i en forhandlingsnat, som ikke er set i Favrskov i mere end et årti.

Lars Storgaard, der ankom sent til festen, var ikke bare ballets dronning, men pokerspilleren med fuldt hus, den, der på skift indkaldte de andre partier til forhandlinger, og det parti, hvis gunst de andre håbede på at vinde.

Der blev forhandlet frem og tilbage. Lars Storgaard meddelte, at han først ville tale med Nils Borring. De har arbejdet så godt sammen gennem årene.

Så gik Storgaard videre til Birgit Liin for at forhandle om et borgerligt flertal. Senere også med Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti med bag de lukkede døre. Kan man forestille sig, at Birgit Liin bliver borgmester, når Venstre går fra 9 til 5 mandater, og Konservative skal bruge flere stole i byrådssalen end Liins parti?

Det ved vi stadig ikke, nu hvor vi skriver disse ord klokken 04.09. Niels Christian Selchau-Mark, et af de nye byrådsmedlemmer fra Konservative stak hovedet uden for forhandlingslokalet for at opfordre den tålmodigt ventende presse til at gå hjem og sove. Favrskovs nye borgmester skal ikke findes i nat, men i løbet af onsdagen, er håbet hos Selchau-Mark.

Hvem havde dog set dette drama komme? FavrskovLIV går hjem og får et par timer på øjet, inden vi følger op på dramaet om borgmesterkæden.

I mellemtiden skal du selvfølgelig læse vores reportage fra den dramatiske valgnat, se det nye byråd og læse politikernes reaktioner. Du finder det hele herunder.

Tak, fordi du læser med.

Billede af Maria Neergaard Lorentsen
Billede af skribentens underskrift Maria Neergaard Lorentsen Journalist

Mød Favrskovs nye byråd

Lars Storgaard og de Konservative gik markant frem ved gårsdagens kommunalvalg og kan nu udpege den kommende borgmester - hvis ikke partiformanden Lars Storgaard selv sætter sig på den post.

Borgerne i Favrskov har valgt et nyt byråd. Og posen er blevet rystet godt og grundigt. 

10 nye byrådsmedlemmer skal være med til at forme politikken i kommunen de næste 4 år. 

15 mænd og 10 kvinder. Nogle er inde, andre er ude.

Klik her for at se det nye byråd.

Sådan forløb den dramatiske aften og nat

Nils Borring er skuffet over Socialdemokratiets tilbagegang. Foto: Jesper Rehmeier

Det blev overraskende spændende ved valget i Favrskov. Ingen havde forudset den massive fremgang til Konservative, og det hele drejede sig om Lars Storgaard. 

FavrskovLIV var med i InSide fra klokken 17 til klokken 04 om natten, og her kan du læse vores reportage fra det vilde valg.

"Det ser da ud til, at jeg skal i byrådet" - læs politikernes reaktioner

Erling Høj Sørensen følger med på skærmen glæder sig over et godt valg til Nye Borgerlige. Foto: Jesper Rehmeier

Socialdemokraten Nils Borring kaldte valget noget skrammel. Mette Nøhr fra Konservative mente, det var helt fantastisk. Og Nye Borgerliges Erling Høj Sørensen kunne konstatere, at han skal ind i det kommunale maskinrum.

FavrskovLIV talte med masser af vores lokale politikere i løbet af valgaftenen- og natten, og her har vi samlet reaktionerne.