Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lars Storgaard fra Ulstrup ny borgmester i Favrskov Kommune. Bag ham ses Eva Damsgaard fra Dansk Folkeparti, der er med til at støtte op om det borgerlige flertal. Foto: Jesper Rehmeier

Lige nu mødes vinderen og taberen

Favrskov har fået en ny borgmester.

De Konservative fik et overvældende godt valg, og efter nytår kan Lars Storgaard sætte sig i sædet på borgmesterkontoret i Hinnerup. Men selvom valget er slut og topposten besat, er byrådets fremtid stadig uklar.

I disse minutter, hvor nyhedsbrevet lander i din indbakke, finder der nemlig et særligt møde sted i selvsamme kontor som snart overgår fra Nils Borring til Lars Storgaard. Et møde mellem netop de to: Valgets vinder og taber.

For selvom Konservative har et snævert blåt flertal i ryggen med Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, har de et ønske om at lave en bred aftale med de røde partier. Derfor lægger Konservative intet mindre end fire formandsposter på bordet. Hvad Socialdemokratiet svarer til det, må vi vente og se. Vi holder dig selvfølgelig opdateret.

I mellemtiden kan du dykke ned i intet mindre end to analyser fra FavrskovLIV omkring valgets overraskende udfald: I den ene spørger vi, hvad der egentlig skete, og hvorfor resultatet blev, som det gjorde. I den anden kårer vi valgets vindere og tabere. For det er ikke helt så simpelt, som det ser ud. Faktisk viser en af valgets største tabere hos vælgerne sig at opnå en hel del alligevel.

Hvor lang tid fortsætter valgdækningen på FavrskovLIV? Tænker du måske. Vi følger valget, indtil der er en konstituering på plads, og udvalgsposterne er fordelt. I mellemtiden rækker vi ud til de centrale aktører, såsom Søren Lahn Sloth, der til trods for, at han fik de fleste af SF's personlige stemmer, måtte vige pladsen på grund af partiets listeopstilling. Vi vil også gerne høre, hvad Maria Degn og Kristoffer Merrild fra Socialdemokratiet mener om udsigten til at skulle sidde i byrådet i opposition - noget, de nok ikke lige havde regnet med. Om Torben Christensens forventninger til at være den første Radikale i byrådet i Favrskov Kommune, og meget mere.

Har du spørgsmål til valget, eller nogen, du gerne vil høre fra, så skriv til Maria på manlo@favrskovliv.dk eller Jesper på jerso@favrskovliv.dk. Husk at du også kan følge med på vores Facebook-side, hvor vi opdaterer, når der kommer pludseligt nyt om konstitueringen. Det gjorde flere tusind i går, da vi udsendte artiklen om Lars Storgaard som ny borgmester.

Vi glæder os til at følge de videre forhandlinger i det hæsblæsende forløb om Favrskovs nye byråd.

God læselyst.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

Blev Storgaard offer for sin egen succes?

Nils Borring måtte ligesom alle andre vente på at få en snak med Lars Storgaard. Snakken endte dog helt anderledes, end Borring havde håbet. Foto: Jesper Rehmeier.

Hvorfor smilte Lars Storgaard ikke, da han i går præsenterede sig selv som den nye borgmester? Hvorfor endte valget som det gjorde? Hvad skete der på valgnatten? Og hvad har Konservative i sidste ende måtte betale for at få tronen?

FavrskovLIV dykker ned i valget, valgnatten og analyserer valgets udfald. Læs med her.

Hvem blev valgets vindere og tabere?

Nogle mistede mandater, andre vandt mandater. Rutinerede kræfter røg ud, unge blev valgt ind, og Favrskov får en ny borgmester. Der er nok at tale om, og i dette nyhedsbrevs anden analyse gransker vi, hvem der vandt, og hvem der tabte. 

Læs analysen af valgets aktører her.

Se billederne fra valget

Valget har ikke kun været farverigt i sine fortællinger, men også i billeder. Vi har samlet af vores billeder fra valgdagen- og natten og dagene herefter. Se galleriet her.

Lars Storgaard er Favrskovs nye borgmester

Lars Storgaard fra Ulstrup ny borgmester i Favrskov Kommune. Bag ham ses Eva Damsgaard fra Dansk Folkeparti, der er med til at støtte op om det borgerlige flertal. Foto: Jesper Rehmeier

Som formand for det næststørste parti, blev det Konservative, der løb med byrådets toppost. Det annoncerede de i går med et blåt flertal bestående af Venstre, DF og Nye Borgerlige i ryggen.

- Jeg er stadig i chok. Jeg havde slet ikke set den komme, og derfor har forhandlingerne krævet noget tid, forklarer den nye borgmester, siger Storgaard i artiklen her, hvor Birgit Liin fortæller om de blå tiltag, det borgerlige flertal allerede har forhandlet på plads.

Kongen af Ulstrup

Her står Lars Storgaard ved den forladte Expedit-grund på Østergade i Ulstrup. Foto: Jesper Rehmeier

Favrskov har fået ny borgmester, og han hedder Lars Storgaard og kommer fra Ulstrup. Han har allerede siddet i byrådet i 24 år, hvis man tæller det gamle Hvorslev byråd med. Men hvad vil den garvede politiker så gøre med topposten? 

Læs eller genlæs FavrskovLIVs interview med ham fra før valget.