Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Anders G. Christensen har forladt Favrskov byråd efter 28 år i kommunalpolitik. Nu er han formand for Venstres gruppe i Region Midtjylland. Foto: Jesper Rehmeier

Favrskovs første borgmester siger farvel

Nils Borring er socialdemokrat helt ind til kernen. Det er du ikke i tvivl om, hvis du har læst afskedsportrættet af Hammelmanden, der nu efter 12 år ikke længere er vores borgmester. I historien går "Når jeg ser et rødt flag smælde" igen i som den røde tråd gennem fortællingen om Nils Borring politiske liv og levn.

I dag kan du læse om endnu en partiets mand - dog uden sang. Og partifarven er også en anden, for Anders G. Christensen er Venstremand til den dag, han dør. Det lægger han ikke skjul på. Mens Borring har lukket døren til borgmesterkontoret for sidste gang, men fortsætter i byrådet som udvalgsformand, har Anders G skrevet det endegyldige kapitel om sin rejse i kommunalpolitik.

Efter 28 år er han nemlig trådt ud af det lokale og ind i det regionale, hvor han er blevet formand for Venstres gruppe i Region Midtjylland.

Hans rejse i kommunalpolitikkens verden begyndte i den gamle Hadsten kommune, og han blev Favrskovs første borgmester, da kommunen blev dannet. Selvom det "kun" blev til fire år som borgmester i Favrskov, er det ikke forkert at sige, at Anders G. spillede en vigtig rolle i den turbulente og definerende tid.

Det er blandt andet den tid, Anders G. fortæller om i det store portræt, som du kan læse i dag. Han har ry for at være kontant og en hård negl, og gennem årene har han skabt flere "fjender" - er det noget, han fortryder? To gange har Anders G. prøvet at tabe et borgmestervalg til Nils Borring, og hvordan ser han mon på socialdemokraten, som han har siddet i opposition til i 12 år? Det kommer Anders G. også ind på i portrættet, og her en lille forsmag.

- Nils har gået meget op i, hvordan jeg har skullet opføre mig. Da jeg skulle være udvalgsformand i den her periode, skulle jeg til "skolemestersamtale". Det var noget fjolleværk. Han synes givetvis, at jeg er en forfærdelig gadedreng. Og det er jo fint nok, det må han gerne synes.

Er Anders G. så en "forfærdelig gadedreng"? Det vil han lade andre afgøre. Og havde hans facon mon passet bedre til Christiansborg end til byrådet i Favrskov? Det mener han selv, og faktisk var han også tæt på at blive valgt ind til folketinget i 2019. Hvordan gik det egentlig til, at han var med i salen, da epidemiloven blev vedtaget? Læs portrættet og bliv klogere.

Det er svært at opsummere 28 års erfaringer, sejre og nederlag i én artikel, og selvom Anders G. flere gange siger, at man ikke kan lave om på fortiden, og at han egentlig ikke fortryder noget, så erkender han, at der altid vil være situationer, hvor man kunne have handlet anderledes.

Så kast dig over portrættet af Favrskovs første borgmester, læs om anekdoterne, nederlagene, de personlige tvister og de politiske ambitioner.  

God fornøjelse og god søndag.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

Nils Borring, borgmesterpost og folketingskandidat: Anders G. gør status over 28 år i lokalpolitik

Anders G. Christensen, Favrskovs første borgmester. Foto: Jesper Rehmeier

En af byrådets mest markante skikkelser og store stemmesluger de mange sidste valg har sagt farvel. Anders G. er trådt ud af kommunalbestyrelsen og ind i Region Midtjylland i stedet.

Vi har talt med ham om, hvad han opnåede som borgmester, byrådsmedlem og udvalgsformand. Hvad er han tilfreds med, og er der noget, han fortryder? 

Læs interviewet og få svarene.

Favrskov får tilskud til fritidsvejleder

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Med et tilskud på 348.000 kr. fra Socialstyrelsen kan Favrskov Kommune i et toårigt forsøgsprojekt nu ansætte en fritidsvejleder til at bakke op om fritidspasordningen.

Det skriver Favrskov Kommune i en pressemeddelelse, som du kan læse her.

Fritidspasset betyder, at sårbare familier kan få en håndsrækning i form af økonomisk hjælp til kontingenter, udstyr og stævner. 

Kommunen skriver, at tilskuddet giver mulighed for at ansætte en fritidsvejleder 10 timer om ugen i 10 år. Vejlederen kan bidrage til både rekruttering og den efterfølgende" inkludering og fastholdelse af børnene i foreningslivet," som det hedder sig.