Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Lars Storgaard oplyser, at hans kone gennem 42 år er død efter længere tids sygdom. Foto: Jesper Rehmeier

- Kom ind i kampen, rød blok

Vi begynder dette nyhedsbrev med at kondolere. For Favrskovs borgmester Lars Storgaard har mistet sin kone gennem 42 år, Inge Merete. Hun døde torsdag eftermiddag efter et længere forløb med kræft, og Lars Storgaard må dermed gå videre uden sin livsledsager.

Lars og Inge Merete har to døtre sammen, og de er også bedsteforældre til lille Arthur. I et Facebookopslag skriver borgmesteren, at Inge Merete sov stille ind på Hospice Djursland omgivet af sine nærmeste.

Det må siges at være en svær start på Lars Storgaards tid som borgmester. Så sent som i tirsdags sad han i byrådssalen som mødeleder, da det nye byråd mødtes første gang, og han har gennem både valgkamp og den første tid som borgmester skullet forholde sig til mange ting, som ligger udenfor det politiske spektrum.

I sidste uge interviewede vi Lars Storgaard til et portræt i forbindelse med hans nye rolle som borgmester. Lars Storgaard sagde i den forbindelse, at han ikke forventer at holde orlov i forbindelse med sin hustrus bortgang, men at han selvfølgelig skal være sammen med sin familie. Vi sender dem vores varmeste tanker i denne svære tid.

Birgit Liin vil have rød blok med på galajen

Det har været en begivenhedsrig uge, og på det første byrådsmøde tog politikerne fat på diskussionen om tilskud til pasning af egne børn. En sag, som Birgit Liin og Venstre har talt for i flere år. I byrådssalen var reaktionen fra rød blok, som Birgit Liin havde forventet, men nu opfordrer hun sine politiske modstandere til konstruktivt at hjælpe med at udforme  tilskudsordningen.

I Favrskov Kommune er der ofte bred enighed i byrådet, og derfor er håbet hos Birgit Liin også, at blå blok kan flere med til at vedtage tilskuddet. Læs et interview med Birgit Liin her.

Vi runder nyhedsbrevet af med en god nyhed. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at antallet af indbrud i private hjem er faldende her i kommunen.

I denne artikel får du tallene, også sammenlignet med andre østjyske kommuner.

Tak, fordi du læser med. Husk, at du kan følge os på Facebook ved at klikke her og skrive dig op til nyhedsbrevet her.

God weekend.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist

Få det hurtige overblik over ugen der gik i Favrskov

Lars Storgaard fra Ulstrup ny borgmester i Favrskov Kommune. Bag ham ses Eva Damsgaard fra Dansk Folkeparti, der er med til at støtte op om det borgerlige flertal. Foto: Jesper Rehmeier

Birgit Liin til rød blok: Vær nu konstruktive

Birgit Liin var i sidste byrådsperiode formand for Børne- og Skoleudvalget, hvor spørgsmålet om tilskud til hjemmepasning nu skal behandles inden en endelig afstemning i marts. Foto: Jesper Rehmeier

Byrådssalen blev kløvet i to, da Birgit Liin (V) præsenterede sagen om tilskud til pasning af egne børn. Ja, siger blå blok. Nej, siger rød blok. Nu skal sagen til videre behandling, og hos Birgit Liin er håbet, at de røde partier vil være med til at udvikle ordningen.

I denne artikel uddyber Birgit Liin, hvad hun mener, når hun siger, at Socialdemokratiet skal være "konstruktive" i spørgsmålet om tilskud til hjemmepasning. Læs interviewet her.

Politiet registrerer markant færre indbrud i Favrskov

Sidste år noterede politiet 131 indbrud i Favrskov - og der er faktisk tale om et ret markant fald i forhold til tidligere år. Hvad skyldes faldet? Og hvordan ser det ud i nabokommunerne? 

Det kan du læse mere om i denne artikel.