Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Mette Nøhr fra Hammel fik 1117 stemmer ved efterårets valg. Foto: Jesper Rehmeier

1100 stemte Mette Nøhr fra Hammel ind - hvad vil hun nu?

Det kom næppe som en overraskelse for politiske iagttagere i Favrskov, at Nils Borring fik flest stemmer (4722) ved efterårets valg - selvom den daværende borgmester trods alt gik markant tilbage i forhold til de to foregående valg.

Det var heller ikke et stort chok, at Lars Storgaard (1440) og Birgit Liin (1247) som borgmesterkandidater for henholdsvis Konservative og Venstre også høstede mange af stemmerne - særligt med en landspolitisk medvind til Konservative gav det god mening.

Men selv med "Pape Power" in mente, hvor mange ville så have sat deres spareskillinger på, at Mette Nøhr fra Konservative ville få 1117 stemme og blive nummer fire på listen over lokale stemmeslugere? Mette Nøhr selv var i hvert fald ikke en af dem, der havde set det resultat komme. Det fortæller hun i et interview med FavrskovLIV i dette nyhedsbrev.

Kommunalvalget er kommet godt på afstand, og vi har haft to byrådsmøder med et borgerligt flertal. Mette Nøhr fra Hammel har haft tid til at bearbejde resultatet, og nu er hun godt i gang med at danne sig et overblik i de udvalg, hun er blevet en del af, fortæller hun.

Hun gav sine vælgere løfter. Hun råbte højt og gjorde sig synlig, og hun blev hørt og set. Særligt i debatten om valgfriheden til de ældre, når de skal have mad på bordet. Mette Nøhr sagde fra over "minuttyranni, systemtænkning og kommunal ensretning for fuld udblæsning", og flere end 500 delte hendes budskab på Facebook. Men fordrejede hun debatten og talte usandt? Det var der nogle, også blandt hendes nuværende byrådskollegaer, der mente. Det har vi selvfølgelig også talt med Mette Nøhr om.

Når man kommer ind i det "kommunale maskinrum", erfarer de fleste nyvalgte politikere nok, at fartøjet altså er en stor, tung fregat snarere end en hurtig og mobil speedbåd, og det er vanskeligt at vende rundt og lave om fra dag til dag. Det fortæller Mette Nøhr også i interviewet.

- Det her er jo et kæmpe apparat. Så jeg kan ikke bare sige "sådan, sådan, sådan" og knipse med fingrene, og så er det hele ændret. Det er det lange, seje træk.

Er man som lokalpolitiker så ikke bange for at skuffe sine vælgere? Det, og meget andet om opgaverne i Social- og Sundhedsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget, svarer Mette Nøhr også på, så kast dig over interviewet med en politiker, der virkelig vakte opsigt i valgkampen.

FavrskovLIV er sat i verden for at fortælle om det vigtigste i Favrskov og hverdagen i kommunen (se vores læserløfter her). Det er en opgave, som vi tager meget alvorligt, og for at bruge en slidt floskel, så brænder vi for vores arbejde.

Vi dyrker det lokale og det nære, det er derfor, vi taler med Mette Nøhr. Så vi kan forstå, hvad hun vil med Favrskov, og så vi kan have noget at holde hende op på om to år. Men i denne uge fik vi også en brutal påmindelse om, at verden er stor og indimellem grum. Nu er der krig i Europa, og vi går en usikker fremtid i møde.

FavrskovLIV har i denne uge talt med en virksomhed fra Hinnerup, der har samarbejdspartnere i Ukraine, og meldingen fra frontlinjen er, at de konkrete samarbejdspartnere holder modet oppe. I denne artikel kan du læse om, hvordan en lille virksomhed i Hinnerup er i berøring med ukrainske borgere i krigszonen.

Det lokale og det nære. Det er det, vi er her for. Derfor kan du i dette nyhedsbrev også få et overblik over kommunale bygninger, der i nærmeste tid skal renoveres, for eksempel i form af nye gulve, tagbelægninger eller elevatorer. I tirsdags afsatte byrådet ni millioner kroner til en lang række mindre reparationer, og her kan du se projekterne. 

Og slutteligt kan vi også bringe en kort opdatereting på vindmøllesagen i Hallendrup. Der har i årevis været en plan om at opføre seks store vindmøller i udkanten af landsbyen, men den plan har en gruppe utilfredse borgere i landsbyen kæmpet imod og klaget over. Der skulle have været faldet en afgørelse i sagen 16. februar, men den er altså forsinket - og i Hallendrup må de  vente lidt endnu på at få svar. Læs mere om det her.

FavrskovLIV ønsker god søndag til alle. Tak, fordi I læser med.

Billede af Jesper Rehmeier
Billede af skribentens underskrift Jesper Rehmeier Journalist
Mette Nøhr fik 1107 stemmer, da hun blev valgt ind i Favrskov byråd for Konservative. Hun fik meget opmærksomhed for et Facebookopslag om valgfrihed for ældre - et opslag, som hun også fik en del kritik for. Foto: Jesper Rehmeier

Mette Nøhr om opsigtsvækkende Facebook-opslag, 1100 stemmer og hårde konstitueringsforhandlinger: - Der er ikke noget, der kommer af sig selv

En af valgkampens mest markante skikkelser giver et indblik i konstitueringsforhandlinger, strategi for sociale medier og politiske ambitioner for de udvalg, som hun er en del af som byrådsmedlem.

En af valgets helt store stemmeslugere skal nu kæmpe for de løfter, som hun gav de mange vælgere. Mette Nøhr finder sig i at blive kaldt populist, og hun mener, at den indimellem skal have lidt ekstra på de sociale medier, når et budskab skal ud. Nu ser hun frem mod de udfordringer, der venter i de politiske udvalg.

Mette Nøhr sætter kaffen på bordet og letter låget på en hvid æske fra bageren. Gammeldags fastelavnsboller med creme og glasur på toppen.

- Når man er kendt som hende med maden, så skal der være noget ordentligt at spise, siger hun.

Og det er et godt sted at starte dette interview og enhver snak om og med Mette Nøhr. Ved maden. For det nye byrådsmedlem blev nemlig sidste år kendt som "hende med maden". Det gjorde hun, fordi hun i et Facebookopslag sagde fra over for det, hun kaldte "minuttyranni, systemtænkning og kommunal ensretning for fuld udblæsning" i forbindelse med vedtagelsen af en ny madpakkeordning for visiterede ældre. Et opslag, der bredte sig som en løbeild.

Mette Nøhr er ikke i tvivl om, at en del af de mere end 1100 stemmer, som hun fik ved novembers kommunalvalg, skal tilskrives opslaget, som blev delt over 500 gange.

- Jeg blev meget, meget overrasket over, at det nåede så bredt ud. Men for pokker, så fik vi skabt den dagsorden, jeg gerne ville have! Og folk tog stilling til det. Jeg kunne se, at der var nogle få, der ikke var enige, men langt de fleste var jo enige i, at det ikke kan være rigtigt, at man ikke kan få sin egen mad serveret. Det var da tudetosset, at man havde besluttet det, siger Mette Nøhr.

Men fik den for meget gas?

Ingen anden politiker i Favrskov formåede under valgkampen at komme bare i nærheden af den eksponering og kontaktflade, som Mette Nøhrs famøse opslag fik.

Der var dog også kritiske kommentarer rettet mod Nøhr i forbindelse med debatten om de ældres madpakker og valgfrihed.

Sagen kort: Madpakkeordningen, som de ældre ikke ville spises af med

Et enigt byråd vedtog en madpakkeordning for ældre, der er visiteret til hjælp til at anrette frokosten. Det drejede sig på det tidspunkt om små 50 borgere med fysiske eller mentale udfordringer såsom demens. 

Med beslutningen skulle den ældre vælge den kommunale madpakke for at få hjælp til frokosten, eksempelvis til at smøre rugbrødsmadder. 

Kommunen havde regnet sig til årligt at kunne årligt spare 170.000 kroner på den nye ordning.

Argumenterne for den nye ordning var blandt andet, at plejepersonalet ofte kommer ud til ældre, hvis madvarer er blevet fordærvede, eller til tomme køleskabe, hvor personalet skal bruge tid på at købe ind for den ældre. Byrådets begrundelse var, at der med den kommunale madpakke altid ville være frisk og ernæringsmæssig varieret mad til den ældre. 

Ordningen mødte omvendt kritik fra blandt Ældrerådet, der var imod at de ældre mistede valgfriheden og blev nødt til at vælge kommunens tilbud, hvis de ville have hjælp til frokosten. Også fra Ældresagen lød der kritik over, at borgeren fik frataget "valgfrihed og værdighed". 

Den megen debat og kritik af ordningen fik byrådet til at genoverveje sagen og bede forvaltningen undersøge økonomien i at tilføje valgfrihed. I sidste ende var det igen et enigt byråd, der blev enige om at gøre det valgfrit for de ældre, om de ville benytte sig af den kommunale madpakke eller have plejepersonalets hjælp til at anrette egen mad.   

Da byrådet genbehandlede sagen og vedtog at gøre ordningen frivillig, benyttede flere medlemmer af Social- og Sundhedsudvalget lejligheden til at understrege, at beslutningen om at indføre madpakkeordningen blev truffet ud fra en bekymring om, at mange ældre ikke fik den rette ernæring og en sund, varieret kost. 

Blandt andet gik kritikken på, at Mette Nøhr illustrerede sit opslag med en tallerken med gulerødder og et vrængende ansigt. Men de ældre skulle altså ikke skulle spises af med gulerødder, da den kommunale madpakke var ernæringsmæssigt korrekt sammensat, lød kritikken af Mette Nøhr.

Hvad siger du til, at nogle mener, du gav den en tand for meget?

- Det synes jeg overhovedet ikke. For hvad er det, du skal gøre, hvis du skal ud med dit budskab? Havde jeg bare stået med hænderne ude og skrevet et opslag med "systemsnak", så var det ikke nået ud til nogen. Det havde ikke vakt en interesse hos nogen. Se på, hvad de gør på Christiansborg for at komme frem. Så siger de nok, at det er “populisme”...

Ja, det kan man vel godt sige?

- Jamen, hvad vil du gøre for at komme frem med dit budskab, spørger jeg bare? Er det så bedre ikke at komme frem med det?

Men du mener, det er for meget at sige, at dit opslag fordrejede debatten?

- Ja, det er jeg slet ikke enig i. Slet, slet ikke. Altså billedet med gulerødderne, det var fuldstændig tilfældigt, at jeg lige klaskede de fire gulerødder på.

Var det virkelig helt tilfældigt?

- Fuldstændig! Jeg skulle have et eller andet på en tallerken. Vi havde lige nogle gulerødder fra aftensmad liggende. Det er bare for at sige, at det er oppe i tiden, den politiske korrekthed, jeg er mere til det frie valg. Så må du ikke få din egen mad serveret! Hvor længe kan vi blive ved med det, inden vi kører det over i gulerødder til de gamle? Hvad er målet med livet, er det vi skal fylde 100 alle sammen? Skal vi ikke have lov til at have et godt liv? Det mener jeg.

Hvis man kalder dig "populist", hvad siger du så?

- Det må man gerne. Når man stikker snuden frem, må man også være klar til at få nogle tæsk.

Og du er ikke bange for at få tæsk?

- Overhovedet ikke. Det har jeg fået i over 20 år. Bare vi har respekt for hinanden. Der er nogle politikere, som har skrevet nogle ting, som jeg ikke ville have gjort. Jeg synes, man skal prøve at tage udgangspunkt i det gode budskab.

Hvad tog andre da udgangspunkt i?

- De sagde, det var Trump-agtigt. Det er langt ude, synes jeg. Helt ærligt. Det kunne jeg aldrig drømme om at skrive til andre.

De anfægtede korrektheden i det, du skrev i dit opslag. Hvad mener du om det?

- Det, de virkelig er blevet provokeret af, jeg har tænkt meget over det, det må have været billedet af gulerødderne. Men de har været enige om at fjerne valgfriheden. Og så går de ind og gør det om igen, alle sammen. Stå dog fast, når man har truffet en beslutning, man føler er rigtig. Det var det, jeg gjorde.

Nu skal der laves politik

Debatten om de ældres madpakker og valgfrihed fik virkelig skubbet Mette Nøhr frem i vælgernes bevidsthed. To gange tidligere har Mette Nøhr uden held forsøgt at komme i Favrskov byråd, men denne gang skulle det være anderledes. Hun dedikerede al sin tid til kampagner, sociale medier, læserbreve, møder med foreninger og valgdebatter. Og i sidste ende gav det altså pote, da kun Nils Borring (S), Lars Storgaard (K) og Birgit Liin (V) fik flere stemmer.

Jeg taler med masser af forskellige folk og sidder i en række udvalg. Men det her er jo et kæmpe apparat. Så jeg kan ikke bare sige sådan, sådan, sådan og knipse med fingrene, og så er det hele ændret. Det er det lange, seje træk.

Mette Nøhr, Konservative

Nu sidder hun i byrådet og skal til at lægge handling bag ordene og honorere de mange stemmer.

Kan du blive bange for at skuffe nogen? Nu har du for eksempel slået dig stort op på at sikre bedre forhold for de ældre, men som du selv siger, så gør man det ikke bare lige.

- Ja, det kan man da godt være bange for. Men man skal jo gøre, hvad man kan. Man må kæmpe for det, men have respekt for det, hvis der er et flertal, der viser noget andet. Sådan er det jo. Men noget andet er at gå ind og vende på en tallerken, og det er jo utroværdigt. Men i politik skal man indimellem også sluge nogle kameler, sådan er det for alle politikere. Der er jo også et budget, der skal hænge sammen.

Mette Nøhr gik, forståeligt nok, benhårdt efter en plads i Social- og Sundhedsudvalget, og det har hun også fået. Favrskov kan se frem mod markant flere ældre over 80, og det vil i fremtiden blive svært at levere den samme service til de ældre, særligt når det kniber med at finde arbejdskraft til sektoren.

Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune

Formand: Rikke Randrup Skåning (Socialdemokratiet)

Charlotte Green (Konservative)

Mette Nøhr (Konservative)

Eva Damsgaard (Dansk Folkeparti)

Grethe Villadsen (Socialdemokratiet)

- Men den opgave skal jo løses. Vi skal være opmærksomme på, hvordan det bliver mere attraktivt at få et job som plejemedarbejder. Vi kan godt bare sige det, som det er, det har været sådan noget “kan du ikke blive andet, så kan du blive social- og sundhedsassistent”. Men den køber jeg bare ikke. For du skal have hjertet på rette sted, det er faktisk det vigtigste af det hele.

Ifølge Mette Nøhr er det vigtigt, at der er gode arbejdspladser og attraktive vilkår i Favrskov kommune, men byrådet og forvaltningen skal også være klar til at tænke uden for rammerne for at tage sig af de ældre.

- Robotteknologi og teknologi generelt er også noget, man er nødt til at se på. Der kunne godt være en del funktioner, som kan være med til at underholde de ældre, men også til at støtte plejen. Det er ikke, fordi vi skal have robotter over det hele, slet ikke, men det gode og det smarte, det skal vi altså lære noget af. Man skal ikke være teknologiforskrækket. Det er der ikke råd til.

Løft til erhvervslivet - men det bliver svært uden Rute 26

Det var ikke kun løfter om at sikre bedre forhold for Favrskov ældre, som Mette Nøhr gik til valg på. Hun er af en familie af iværksættere, og erhvervslivet skal have et løft, siger hun. En aktuel plads som nummer 16 på Dansk Industris liste over landets mest erhvervsvenlige kommuner er simpelthen ikke godt nok, mener Mette Nøhr.

Men infrastruktur er afgørende for erhvervslivets trivsel, men vejen mod toppen er svær, når udvidelsen af Rute 26 stadig er 10 år ude i fremtiden, siger det Konservative byrådsmedlem.

- Jeg vil gerne være med til at skubbe på for, at Rute 26 bliver fremrykket, så vi kan få gang i væksten i det vestlige område også. Vi må tale med de politikere og venner, vi hver især har på Christiansborg, så vi kan få rykket vejen frem.

Arbejdsmarkedsudvalget i Favrskov

Formand: Isabell Friis Madsen (Socialdemokratiet)

Mette Nøhr (Konservative)

Erling Høj Sørensen (Nye Borgerlige)

Thake Fogh Cordt (Enhedslisten)

Nils Borring (Socialdemokratiet) 

Mette Nøhr sidder også med i Arbejdsmarkedsudvalget, og her har man en opgave med at få unge ledige i arbejde eller uddannelse. Mette Nøhr kan se en værdi i småjobs for de ledige, der er i fare for at blive hægtet af.

- Der er måske nogle, som altid vil have svært ved at være på arbejdsmarkedet. Det er jo ikke, fordi vi vil gå og genere borgerne - vi er der faktisk for at hjælpe. Men måske kan fleksjob være en mulighed? Helt ned til fem timer om ugen. Giver det godt i kommunekassen? Nej. Men man har ikke parkeret personen. Og vi behøver jo ikke alle sammen arbejde 37 timer om ugen. Jeg tænker også på den enkeltes liv, for det giver glæde at være en del af arbejdsmarkedet, siger Mette Nøhr.

Kørt ud på et sidespor?

Kommunalvalget blev en kæmpe triumf for Konservative i Favrskov, der vandt borgmesterposten og gik fra to til seks byrådsmedlemmer. Men, Mette Nøhr medgiver, at der var tale om en pyrrhussejr, for trods det imponerende resultat fik Konservative ingen udvalgsformandsposter. De gik i stedet til Venstre (2) og Socialdemokratiet (4) for at sikre en bred konstituering.

Den var ikke for dyr den borgmesterpost?

- Jamen den er dyr. Men det har også givet et bedre klima helt fra start, fordi man har været villig til at give til de andre. Det tror og føler jeg, de andre har taget godt imod. Hvis alle sad med armene over kors, ville det ikke give et godt arbejdsmiljø eller give grobund for politiske resultater. Men jeg er ikke bekymret over, at de andre har fået formandsposter, selvom det er dyrt.

Forhandlingerne med de andre borgerlige partier samt oppositionen blev ført af Lars Storgaard, Charlotte Green og nyvalgte Niels Christian Selchau-Mark. Så på trods af over 1100 stemmer måtte Mette Nøhr vente udenfor, mens de andre forhandlede om magten.

Hvordan havde du det med, at dine mange stemmer ikke betød så meget i det spil?

- Det accepterede jeg.

Følte du dig kørt ud på et sidespor?

- Jarh, der var da lige sådan et tidspunkt, hvor jeg tænkte... Men øh. Nej. De var gode til at komme og orientere, det var ikke sådan, de var væk i evigheder. De var gode til at komme tilbage og fortælle. Så på den måde har vi hele tiden været enige om retningen. Så det er ikke noget, jeg sidder og er bitter over nu.

Og du var heller ikke bitter, da det stod på?

- Jeg var lige lidt dengang. For jeg var da klar til at gå med ind.

Var der en strid?

Mette Nøhr holder en tænkepause.

- Nej, ikke ud over at jeg var klar til at gå med ind.

Og fik at vide, at nu skal du vente udenfor?

- Og fik at vide, at nu tager vi lige de erfarne kræfter. Jeg har jo heller ikke erfaringen, jeg har jo aldrig prøvet sådan nogle forhandlinger før. Man får jo heller ikke erfaringen, hvis man ikke kommer i gang. Det er da lidt min holdning. Så en anden gang, når man er valgt ind, og hvis det går så godt med de stemmer igen, så vil jeg også med til at forhandle.

Kids Tour kommer til Hammel til august. Hammel er jo, takket være Hammel Cykle Klub og hedengangne Chris Anker Sørensen, kendt som lidt af en cykelby. Pr-foto.

Ugens nyhedsoverblik

Kids Tour kommer til Hammel: Sæt kryds i kalenderen, hvis dit barn elsker at køre på cykel. 27. august kommer Kids Tour, Danmarks største cykelløb for børn, nemlig til Hammel. Løbet er for børn i aldersgruppen 3-10 år, og udover cykelløb er der fokus på trafiksikkerhed og trafikregler. Du kan læse mere om Kids Tour her.

Slut for Favrskov Talent - pengene skal bruges bredt: Siden 2018 har udvalgte elever i Favrskov været en del af Favrskov Talent, hvor målet har været at spotte og udvikle talenter inden for blandt andet basketball, fodbold og håndbold. I år er 58 elever med. Favrskov Talent har kørt som en projekt i forvaltningen for Børn og Kultur, men nu lukkes der ned for ordningen.

- Projektet har ikke været politisk forankret og har primært haft deltagelse af elever fra Hadsten, Hinnerup og Søften, mens den vestlige del kun har haft en meget lille deltagelse. Det har været spændende at prøve af, og jeg vil gerne rose de deltagende idrætsforeninger, trænere, undervisere og talentkoordinatoren. De har ydet et fantastisk stykke arbejde og været med til at vise eleverne, hvad det vil sige at arbejde mere dedikeret og målrettet med deres sport. Som forvaltning har vi postet midler i projektet, og de er gået til forholdsvis få elever. Midlerne vil fremadrettet bruges på andre tiltag og indsatser bredt på skoleområdet, siger direktør for forvaltningen Hans Minor Vedel i en pressemeddelelse.

Læs mere her.

Corona holdt borgmesteren væk fra byrådsmødet: 242 borgere i Favrskov testede positiv for corona tirsdag 22. februar. Borgmester Lars Storgaard var én af dem, og derfor var det også viceborgmester Birgit Liin (V), der måtte lede byrådsmødet. Overfor Lokalavisen Favrskov bekræfter Lars Storgaard, at det var corona, der har holdt ham væk fra byrådssalen, men at han ikke er hårdt ramt. Læs mere om byrådsmødet, hvor politikerne diskuterede det kommende budgetarbejde.

Favrskov Kommune har ikke investeringer i Rusland: Det fortæller kommunens chef for Job og Økonomi, Peter Jensen, til FavrskovLIV. Skanderborg er én af de kommuner, der har penge investeret i russiske statsobligationer. Rusland har i denne uge invaderet nabolandet Ukraine, og investeringerne i Rusland har gjort flere borgere i Skanderborg utilfredse, som du kan læse her i vores søstermedie SkanderborgLIV. Den bekymringer behøver skatteyderne i Favrskov altså ikke have, forsikrer Job og Økonomi.

Arkivfoto: Michael Bager

Ni millioner kroner til renovering af børnehaver, biblioteker, skoler og klubhuse - se projekterne her

Puljen rummer alt fra renovering af elevatorer til udskiftning af gulvtæpper, tage og rørføringer i klubhuse. Hvor meget får man for ni millioner kroner?

Byrådet har vedtaget at afsætte ni millioner kroner til en række reparationer og renoveringer af kommunale bygninger over hele kommunen.

Alle bygninger skal løbende renoveres, når gulve slides, der opstår huller i taget og træværk tæres. Det gælder selvfølgelig også for bygninger, som tilhører kommunen, og derfor har byrådet besluttet af afsætte ni millioner kroner til en række mindre vedligeholdelses- og renoveringsprojekter rundt omkring i Favrskov.

Det kommer både folkeskoler, daginstitutioner, offentlige mødesteder som biblioteker samt klubhuse til glæde.

På Søndervangsskolen i Hammel, for eksempel, afsættes der 550.000 kroner til udskiftning af slidte gulve og branddøre, mens der på Rønbækskolen i Hinnerup skal lægges nyt gulvtæppe for 400.000 kroner.

På Hadsten Skole skal der bruges 600.000 kroner på strømpeforing af kloak - det er måske ikke en investering, som man kigge på hver dag og glædes over, men kloakker i topform har stor værdi, hvorfor man også afsætter penge til at renovere kloakføringer.

Thorsø børnehave skal udskiftet tag, tagrender og gavle for 400.000 kroner.

I Hadsten renovers døgninstitutionen Åhuset 550.000 med udskift af gulve og etablering af handicaplift.

Klubhuse og kulturinstitutioner på listen også

I Hammel fungere InSide som mødested for borgerne og rummer blandt andet sundhedshus, bibliotek, lokalarkiv og cafe og bowlinghal og der afsættes også penge til InSide.

Gulvet i biblioteket skal udskiftes, og så skal der renovers elevatorer. Det løber i alt op i 850.000 kroner, og InSide udgør dermed den største udgift i renoveringspuljen.

Endelig bliver der også penge til et par klubhuse. I Voldum skal der renoveres omklædningsfaciliter for 200.000 kroner, mens der i Hinnerup på Rønbækhallens klubhus skal udskiftes rør, toiletter og bad for 250.000 kroner.

Der er desuden afsat en million kroner til en lang række småprojekter, som hver udgør under 150.000 kroner.

Hallendrup-byskilt med den omstridte vindmøllegrund i baggrunden. Foto: Benjamin Alexander Helbo

Ankeafgørelse i Hallendrup-sagen er forsinket

Nævnenes Hus sætter ikke en præcis dato for, hvornår parterne kan forvente en afgørelse.

Der skulle have faldet endelig afgørelse i sagen, hvor en gruppe borgere har gjort indsigelse mod vindmølleplaner, 16. februar. Nu melder Nævnet, at der kan gå noget tid endnu.

Som FavrskovLIV tidligere har beskrevet, går en gruppe borgere i Hallendrup og holder vejret. De venter på, at der falder endelig afgørelse i sagen, hvor de har klaget over planerne om at opføre seks vindmøller med en højde på 150 meter i udkanten af Hallendrup.

Og på den anden side venter lodsejere og virksomheden Wind Estate, der gerne vil have møllerne sat op og har arbejdet på projektet i årevis.

Begge parter var af Miljø- og Fødevareklagenævnet stillet en afgørelse i vente 16. februar, men den afgørelse er altså stadig ikke faldet. Og nu skriver Nævnenes Hus i en kort meddelelse til FavrskovLIV og bekræfter, hvad vi vidste - at afgørelsen er forsinket.

- Afgørelsen af sagen er desværre forsinket. Miljø- og Fødevareklagenævnet forventer, at kunne færdigbehandle sagen inden udgangen af marts 2022.

Dermed skal parterne altså vente en god rum tid endnu på afgørelsen. Vi følger selvfølgelig op på sagen, når Nævnet er klar med afgørelsen.