Internet Explorer advarsel

Hovsa!

Det ser ud til, at du besøger FavrskovLIV i browseren Internet Explorer. Da Microsoft har valgt at lukke ned for den fortsatte udvikling af Internet Explorer, og i stedet anbefaler Microsoft Edge, gør vi det samme. Vi henviser derfor til Microsoft Edge, Google Chrome eller Safari, som alle supporteres.

De tre browsere er standard på hhv. Windows-, Chromebook- og Mac-computere, og kan derudover installeres helt gratis.

Julelysene kommer ikke op i kilometervis i Fredensgade i år. Andre steder i Favrskov vil der dog fortsat være lys i mørket. Arkivfoto: Jens Thaysen

Hvorfor er julelysene så vigtige?

Lad os lige få det slået fast med syvtommersøm: Der bliver julelys i gaderne i Favrskov i år - til trods for den raserende energikrise.

For selvom lysene er dyrere at have tændt, og de bruger af et lager, der er mere begrænset, end det plejer at være, så er de faktisk rigtig vigtige. Det mener i hvert fald Christian Montez, der er formand for Hinnerup Handel.

Han forklarer, at vil man have folk til at bruge de små byer, så må man også gøre det indbydende og til en hyggelig oplevelse. Ellers risikerer man, at Favrskovs borgere valfarter til Aarhus, der som bekendt også holder fast i den lysende stjernehimmel over Strøget i december. Og hvis julehandlen forsvinder fra butikkerne i de mindre byer, så kan Favrskov pludselig stå tilbage uden handelsliv.

Derfor bliver der knoklet på livet løs i både Hinnerup, Hadsten, Hammel og Ulstrup, hvor man gør, hvad man kan for at lokke folk til.

I Hinnerup vil man eksempelvis gentage succesen fra coronatiden med, at børn kan hænge julesokker i butikkerne. I Ulstrup vil man pynte med juletræer og få byens børn til at bidrage med pynt til træerne. Og så er der selvfølgelig julelysene, som ikke fjernes helt.

Udover julebelysning og det pressede lokale handelsliv kan du i dagens nyhedsbrev også få et overblik over 10 forskellige julemarkeder i Favrskov Kommune, som du kan besøge i weekenderne frem mod den 24. december.

Jeg ved ikke med dig, men for mig er julemarkeder noget af det, der for alvor kan sætte gang i julestemningen.

At vade rundt i duften af gløgg og æbleskiver. Måske endda smage på sagerne selv. At gå og kigge på hjemmestrikkede vanter, kniplede julehjerter og -stjerner i røde og hvide farver, at se på de velduftende grantræer i forskellige størrelser og smile lidt over træernes skævheder, at købe en lille ting eller to med hjem som en gave til en lille niece, en bror eller en bedstemor. At gå rundt lige der, sammen med alle de andre mennesker, der også er kommet for at nyde julens hygge. Alt sammen måske endda til lyden af dejlig julemusik.

Jeg glæder mig i hvert fald allerede. Og som jeg sad og klippeklistrede listen af julemarkeder sammen, fik jeg da også selv øje på et par markeder, jeg gerne vil besøge i år.

Sæt dig bare til rette med en lun kop kaffe - eller gløgg, bevares - mens du lader dig inspirere til gode udflugter i november og december. Og har du bagefter lyst til at læse mere, vil vi godt lige slå et slag for vores arkiv, hvor du som abonnent kan læse masser af gode historier fra FavrskovLIV. Øverst på siden kan du se en tidslinje med datoer for, hvornår vi har udsendt nyhedsbreve med god, gennemarbejdet lokaljournalistik, og du kan gå helt tilbage til sidste sommer, hvor vi udkom første gang. Der er læsestof til mange timer.

Rigtig god fornøjelse!

Billede af Sarah Bech
Billede af skribentens underskrift Sarah Bech Journalist
Julelysene i Fredensgade i Hinnerup kommer i år til at blive liggende i kasser på lofte og i garager, har beboerne på vejen besluttet. I handelsgaderne i Hammel, Hadsten og Hinnerup vil der dog være lys for at sprede den rette julestemning. Arkivfoto: Jens Thaysen

Fredensgade lyser ikke op som andre år - men julen kommer alligevel til Favrskov

Stormagasinet Salling i Aarhus har helt droppet julebelysningen i år af hensyn til energikrisen. Stort set det samme er tilfældet blandt beboerne på Fredensgade i Hinnerup. Men Favrskov Kommune og Hadstens, Hinnerups og Hammels handelsstandsforeninger har besluttet at lade lysene skinne i mørket i december til trods for krisen.

Lysene er nemlig vigtige for julestemningen - ikke mindst for børnene, mener borgmesteren.

I den anden ende af kommunen kommer lysene også fortsat til at skinne i Ulstrup samtidig med at man vil tilføre ekstra pynt i gaderne for at sætte stemningen helt på plads.

Også juletræer på åbne pladser i byerne vil lyse i december. Den første juletræstænding har endda allerede fundet sted.

I mørke december vil gaderne igen lyse op til trods for den igangværende energikrise.

85.000 mennesker. Så mange plejer at lægge vejen forbi Fredensgade i Hinnerup i måneden op til jul. Sådan blev det dog ikke sidste år, da beboerne på vejen ikke ville risikere at samle massevis af mennesker til en coronaspreder-begivenhed - og sådan bliver det heller ikke i år af hensyn til energikrisen.

- Der vil blive pyntet og hygget, men ikke i det omfang vi plejer. Der bliver ingen lystænding d. 30.11., og Hinnerupgarden kommer heller ikke til at lægge ruten forbi, skriver gadens beboere på Facebook.

På Fredensgade vil man nemlig ikke være skyld i, at energilagre tømmes, lyder det fra Jens Agerbo, der har været med til at tænde julelys i gaden siden traditionens begyndelse i slutningen af 1990'erne.

Men selvom kommunens helt store julelys-attraktion ikke bliver til noget i år, er Favrskovs borgere ikke fuldkommen henlagt i mørke i december. Faktisk langt fra.

Lys i byerne

Favrskov Kommune har sammen med handelsstandsforeningerne i Hinnerup, Hadsten og Hammel aftalt at fastholde en del af julebelysningen i de tre byer, selv midt i en energikrise. Inden for de senere år er alle lys i byerne skiftet til LED, og i år bliver der da også skruet ned for belysningen, men man har vurderet, at lysene er vigtige for julestemningen i byerne.

Samtidig lader man dem være tændt for at lægge op til, at kommunens borgere fortsat vil bakke op om det lokale handelsliv frem for at købe alle julegaverne i Aarhus.

- Det er energimæssigt en alvorlig situation, vi som samfund står midt i, men julebelysningen er en vigtig del af indkøbsoplevelsen og julestemningen op til jul - især for børnene. Samtidig vil vi som kommune med løsningen også gerne sende et signal til omverdenen om, at vi gerne ser, at så mange som muligt handler lokalt, siger borgmester Lars Storgaard (K) i en pressemeddelelse.

Belysningen i gaderne vil dog af hensyn til situationen være lidt anderledes fra tidligere år. Lysene vil primært være tændt i december, og i omfang vil lysene være omtrent halveret. Ligesom tidligere år vil lysene blive tændt og slukket sammen med gadelyset.

Jul i Ulstrup

Også i Ulstrup vil der i år være julebelysning i midtbyen - dog også her i begrænset omfang. Lysene bliver nemlig færre, og ligesom så mange andre steder er det energikrisen, der ligger til grund for beslutningen.

Som plaster på såret for delvist manglende julelys har Ulstrup Lokalråd dog besluttet at pynte byen mere med blandt andet juletræer, der skal være med til at skabe den helt rette julestemning.

- Vi har gjort meget ud af at tænke i alternativer til, hvad vi kan gøre for at skabe den gode julestemning i byen, siger Nanna Skov Nielsen, formand for lokalrådet.

- Vi har fået kontakt til en lokal juletræsavler, der gerne vil donere nogle træer, som skal stå rundt i byen. Derudover har vi kontakt til nogle daginstitutioner, der med børnenes hjælp skal lave pynt til træerne, ligesom Røde Kors også vil bidrage til oppyntningen, siger hun.

Selv er lokalrådsformanden begejstret for, hvordan hele byen på den måde inddrages i arbejdet med at pynte byen op til jul. Faktisk i en sådan grad, at hun ikke vil afvise, at idéen kan genbruges til næste år, hvis det viser sig at være en succes.

Første juletræ tændt

Ikke kun i gaderne vil der fortsat være lys i mørket i december. Også juletræer på byernes åbne pladser vil være tændt for at sprede stemning.

Faktisk er det første af træerne allerede blevet tændt. Det skete i Hadsten søndag den 6. november, hvor både julemanden og borgmester Lars Storgaard var med, da lysene tændtes på træet på Hans Gadebergs Plads.

Efter juletræstændingen blev lysene dog slukket igen. De tændes atter den 25. november, hvorfra lysene på træet vil være tændt hver dag i de mørke timer - undtagen i nattetimerne - frem til jul.

Også i både Ulstrup, Hammel og Hinnerup kan borgerne se frem til lys på juletræerne. I Hammel tændes træet 18. november, i Hinnerup sker det på Black Friday 25. november og i Ulstrup den 27. november.

Også belysningen på juletræerne vil ifølge Favrskov Kommune være begrænset i forhold til tidligere år.

Christian Montez, indehaver af Frisør Montez og formand for Hinnerup Handel, ser det som handelsstandsforeningens fornemmeste opgave at sørge for at hjælpe handlen i byen. I december sker det blandt andet ved at lade julebelysningen blive og lade børn hænge deres julesokker i byens butikker. Foto: Jesper Rehmeier

Julesokker og julelys skal få kunderne til at blive i byen: - Jeg er ret optimistisk om, at folk nok skal støtte op om det lokale butiksliv

Selvom det i år koster flere penge og måske sender et andet signal end vanligt at have julebelysning i byerne, er lysene ikke desto mindre noget, som man blandt andet i Hinnerup holder fast i denne december.

Lysene skaber nemlig en stemning, som ikke kan komme ud af ingenting. Og vil man sørge for, at byens borgere handler lokalt, må man også få byen til at se indbydende ud, siger Christian Montez, der er formand for Hinnerup Handel.

Mange forretningsindehavere er i øjeblikket pressede af mindre omsætning og højere driftsomkostninger - en cocktail, der kommer kort efter et par år med flere nedlukninger.

Derfor er det i år ekstra vigtigt at få de lokale til at handle i Hinnerup for at støtte op om de pressede butikker. Formanden er da også optimistisk for årets julesalg. Men det betyder ikke, at handelsstandsforeningen sidder på hænderne.

I Hinnerup knokler butikkerne for, at kunderne bliver i byen og køber julegaver lokalt. Det arbejde gøres ved hjælp af blandt andet julelys og -sokker. Byens handelsliv er nemlig afgørende for, hvor attraktivt området er for tilflyttere.

Julelysene får lov til at blive i Hinnerup - i hvert fald nogle af dem. Det samme gør byens træ med lys på. Til trods for energikrise. Lysene gør nemlig en forskel.

- Julebelysningen var et af vores toppunkter på vores seneste møde i Hinnerup Handel, og det er et emne, vi har diskuteret meget. Alle skal jo spare lige nu, og vi skal også spare på en måde. Men en helt by uden julebelysning - så synes vi også, at hyggen går lidt af det, siger Christian Montez, der er formand for Hinnerup Handel og indehaver af Frisør Montez.

- Hvis man vil holde kunderne i byen, er det også nødt til at se lidt indbydende ud. Alle er vilde med julebelysning, så vi var fast besluttet på, at vi gerne ville have det i en vis grad - ligesom vi også stadig vil have et juletræ i byen, siger han.

Julelys i gaderne er nemlig ikke bare lys og energiforbrug. Det skaber en stemning, som ikke kan komme ud af ingenting. Og spørger man formanden for Hinnerups handelsstandsforening, er det vigtigt at bevare sådan en stemning netop nu.

- Der har været ret mange begrænsninger på mange ting de seneste år, så vi har også brug for noget optimisme gennem alle de her krisetider. Først var der sundhedskrise og nu energikrise. Det er vigtigt, at vi holder på kunderne i byen, for ellers risikerer vi også en finanskrise, og det skal vi ikke ende ud i. Forretningerne har det hårdt nok i forvejen, siger Christian Montez.

Pressede butikker

Priserne stiger, og sådan har det efterhånden været i mange måneder. Kød og mel er dyrere, benzin til bilen er dyrere, varme og el til boligen er dyrere. Måske stiger huslejen også. Vi ved alle sammen, at inflationen er på et kolossalt højt niveau. Men den rammer ikke kun private.

Også butikker, der gerne vil holde en forretning kørende, bliver ramt. Butikker, som i forvejen måske endda kæmpede med økonomien efter flere coronanedlukninger i løbet af de seneste år.

Black Friday i Hinnerup

Fredag den 25. november er det Black Friday. Den amerikansk-opfundne tilbudsdag, som traditionen tro falder fredagen efter den amerikanske højtid Thanksgiving.

I Hinnerup vil der også være mulighed for at opleve Black Friday. På denne dag tændes lysene i byens juletræ, og butikkerne vil også på hver deres måde gøre noget særligt for at trække kunder til.

- Det er op til den enkelte butik at beslutte, hvad de selv vil gøre ud af dagen. I min salon holder jeg for eksempel åbent hus, hvor der vil være champagne, forskellige events og goodiebags til de første kunder, siger Christian Montez, formand for Hinnerup Handel og indehaver af Frisør Montez.

- Jeg tror, der er rigtig mange, som kunne finde på at tage til Aarhus til Black Friday, men at der også er mange, der ikke vil. Hvis man kan fange folk her i Hinnerup sidst på eftermiddagen eller først på aftenen, så kan de altid smutte hjem på nettet bagefter og købe det, de ikke kan købe i butikkerne her i byen.

Butikkerne i Hinnerup - og andre steder i Favrskov - er selvfølgelig ingen undtagelse. Derfor er det i år særligt vigtigt for det lokale handelsliv at opfordre folk til at købe julegaver og andre sager lokalt. Det fortæller Christian Montez.

- Prisen for at have en forretning er blevet dyrere, og samtidig holder forbrugerne mere på pengene, fordi de også selv er pressede af priserne. Når omsætningen falder, og udgifterne samtidig bliver højere, så sidder man hårdt i det. Mange har måske ikke nået at få fyldt deres likviditet op efter coronanedlukninger, og så holder det hårdt for mange forretninger.

Med tanke på byen

Netop byens butikker er essentielle for eksempelvis at lokke tilflyttere til Hinnerup, pointerer Christian Montez. Han ser det derfor som sin og handelsstandsforeningens fornemmeste opgave at sørge for at hjælpe handlen i byen.

- Hvis der ikke er handelsliv i Hinnerup, er byen ikke lige så attraktiv for dem, der overvejer at flytte hertil. Detailhandel har kæmpe betydning for, hvor eksempelvis børnefamilier vælger at slå sig ned, siger han.

Heldigvis plejer opbakningen til byens butikker at være stor - og den er ikke blevet mindre i løbet af de seneste par år. Det er noget, som formanden håber, at byens borgere vil holde fast i.

Julebelysningen skal være medvirkende til, at de lokale fortsat vil bruge deres egen by frem for at køre til Aarhus efter julegaver.

Midt i al den krisesnak har butikkerne i Hinnerup derfor heller ikke tænkt sig at sidde stille på deres hænder. Der skal ske noget. Man vil gøre et grundigt stykke arbejde for at sørge for, at bylivet også vil være aktivt i Hinnerup mange år ude i fremtiden.

Derfor er det ikke kun lysene, der får lov at blive.

- En af vores helt store øjenåbnere under corona, hvor vi spekulerede i, hvordan man kunne lokke folk ind til byen, var at byens børn kunne hænge en julesok i en af byens butikker. Så ville julemanden komme forbi og lægge en lille gave i hver sok, og derefter kunne børnene hente sokkerne igen. Både butikkerne og kunderne var vilde med initiativet. Det ser også bare vildt hyggeligt ud, når man kigger ind i butikkerne, og man kan se julesokkerne hænge der. Og på grund af succesen sidste år, gør vi det igen i år, fortæller formanden.

På Friskolen i Hinnerup holder man fast i traditionen om at afholde julemarked, hvor gæsterne kan købe alverdens ting og sager i de mange boder. Foto: Friskolen i Hinnerup

Her kan du komme i vaskeægte julestemning: Massevis af julemarkeder fra Ulstrup til Hinnerup

Er du sulten efter gløgg og æbleskiver? Trænger du til at gå rundt i duften af de lune lækkerier og gran, mens julemusikken spiller i baggrunden? Bliver du glad i låget af at se på hjemmestrikkede vanter og røde kræmmerhus? Så skulle du måske overveje at besøge et julemarked eller to - eller tre - op mod jul.

I store byer som Aarhus, Randers og Viborg skal du nok kunne finde et julemarked, men dem må du læse om andre steder, hvis du insisterer på at køre ekstra langt for at komme i julestemning.

Favrskov byder nemlig også på masser af julemarkeder og julestemning, og her får du overblikket over en god portion af slagsen. Der er masser af inspiration til weekend-hyggeture i både november og december.

Nogle har kun åbent en enkelt dag - andre fire hele weekender og lidt til. Den del kan du også blive klogere på, for du får også både adresser og åbningstider for hvert enkelt julemarked.

Er du til gløgg, julemusik og små boder med hjemmelavede sager? Så skulle du overveje at tage et kig på FavrskovLIV's overblik over kommunens mange julemarkeder.

Der er ingen grund til at køre uden for kommunen for at komme i den helt rette julestemning, når december sig nærmer. Mulighederne er slet ikke så få i Favrskov, for her er flere markeder i weekenderne op mod jul, og de er spredt over hele kommunen. Fra Ulstrup over Selling til Hammel og Hinnerup.

På FavrskovLIV har vi forsøgt at skrabe informationer sammen om så mange af julemarkederne som muligt. Det store, forkromede overblik finder du derfor lige herunder.

Julemarked i Ulstruphallerne

Vil du til julemarked i Ulstruphallerne, skal du sætte kryds i kalenderen ud for en helt bestemt dato. Julemarkedet finder i år sted søndag den 11. december i tidsrummet 10-16.

Her vil være live julemusik samt masser af boder, hvor du kan købe alverdens ting og sager. Der vil også være salg af juletræer og gran.

Entré for voksne, som ifølge arrangøren er et "symbolsk beløb", og børn under 14 år kommer gratis ind.

Adresse: Nattergalevej 10, 8660 Ulstrup

Julemarked i Grundfør

I år vil et nyt julemarked se dagens lys. Det sker i en gammel pakkehal på Sandballevej 3 i Grundfør, hvor Henriette Skovbakke har skrabet en flok sammen til at bakke op om initiativet.

Markedet finder sted de sidste to weekender i november - nemlig den 19.-20. og den 26.-27. november. Alle dage er der åbent klokken 11-16.

På markedet kan du finde boder med smykker, keramik, strik, flet, julepynt og -dekorationer, glas- og stenkunst, honning og meget mere.

Adresse: Sandballevej 3, Grundfør, 8382 Hinnerup

Julemarked på Friskolen i Hinnerup

Traditionen tro kan du igen i år komme til julemarked på Friskolen i Hinnerup. I år har skolen endda besluttet at udvide åbningstiden for at byde besøgende fra hele oplandet velkomne.

Markedet finder sted i weekenden 19.-20. november, begge dage klokken 11-16.

På skolen vil der være julecafé, live julemusik, dans om juletræ, værksteder og boder, hvor de besøgende kan købe alt fra gløgg, brændte mandler og hjemmelavet marmelade til juletræer, nisser og adventskranse.

Til julemarkedet på Friskolen i Hinnerup vil der være gratis entré for alle.

Adresse: Dambrovej 11, 8382 Hinnerup

Jul på Ulstrup Slot

Igen i år afholder Lions Hvorslev det traditionsrige julemarked på Ulstrup Slot. Markedet finder sted første weekend i december, som i år er den 3.-4., og her er der åbent for besøgende klokken 10-16 begge dage.

På markedet finder du boder med alt til julen, ligesom der er tombola, og der kan købes gløgg og æbleskiver. Begge dage svinger julemanden forbi slottet, og lørdag klokken 13.00 kommer Hinnerupgarden og spiller julemelodier.

Der vil være fri entré for alle. Parkeringsafgift på 10 kroner går til Ulstrup Slot-fonden.

Adresse: Ulstrup Skovvej 20, 8660 Ulstrup

Selling Julestue

I Selling har julestuen allerede haft sin første åbningsweekend. Julestuen er dog også åben for besøgende i weekenderne 12.-13., 19.-20. og 26.-27. november samt 3.-4. december. Alle nævnte datoer er der åbent i tidsrummet 10-17.

Her kan du finde julepynt og gaver, juledekorationer og adventskranse samt meget mere. Alt i julestuen er håndlavet.

Adresse: Ødumvej 6, Selling, 8370 Hadsten

Julemarked på Ulstrup Kro

Første søndag i advent, som i år falder den 27. november, er der i år julemarked i salen på Ulstrup Kro. Her vil være åbent for besøgende klokken 9-16.

Til julemarkedet vil du finde forskellige boder, hvor der kan købes forskellige julesager.

Adresse: Hovedgaden 11, 8660 Ulstrup

Julemarked på Regnbueskolen i Hammel

Som så mange andre gange holdes der igen i år julemarked på Regnbueskolen i Hammel. Det sker søndag den 20. november, hvor besøgende er velkomne klokken 10-15.

Det er privatskolens støtteforeningen, der arrangerer julemarkedet, og i år går overskuddet til, at Regnbueskolen kan få et colloseum/amfiteater, skriver støtteforeningen på Facebook.

Adresse: Vadstedvej 101, 8450 Hammel

Julemarked i kulturhuset Inside i Hammel

Hammel Kunstforening holder julemarked lørdagen før første søndag i advent, nemlig den 26. november, hvor der vil være åbent for besøgende i tidsrummet 10-16.

Det sker i kulturhuset Inside, i kulturhusets galleri.

Adresse: Dalvej 1, 8450 Hammel

Julemarked og juletræssalg på Stougaarden

Alle adventsweekender samt 19.-23. december holder Stougaarden åbent julemarked og juletræssalg. Første åbningsdag er dermed lørdag den 26. november. I adventsweekender er besøgende velkomne i tidsrummet 10-16, og i hverdagene op til jul er åbningstiden 12-16.

På Stougaarden kan du både fælde juletræ, gå i staldbutikken, komme i julestemning ved juleboderne og hilse på minigrisene Gurli og Grethe. Du kan også varme dig på gløgg eller æblegløgg, æbleskiver og klejner i den gamle lade.

Adresse: Johannes Jensens Vej 56, 8641 Sorring

Jul på Torvet i Ulstrup

Som så mange gange før afholder KFUM-spejderne i Ulstrup også i år det traditionsrige "Jul på Torvet". Det sker den 26.-27. november. Lørdag er der åbent klokken 10-16 og søndag klokken 11-17.

På Torvet kan købes juletræer, gløgg og æbleskiver, ligesom der vil være både tombola og børnelykkehjul.

Søndag, som også er første søndag i advent, synges julen ind sammen med Gudenåkoret klokken 16. Her vil borgmester Lars Storgaard (K) holde tale, når Ulstrup bys julebelysning tændes.

Adresse: Torvet i Ulstrup, 8660 Ulstrup

Efterår er lig med smukke farver i skoven. Brug weekenden på at gå en tur og nyd farvepaletten, inden vinteren for alvor banker på. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vores anbefalinger

🦆 I aften er det mortensaften. Det henleder naturligvis tankerne på and, kartofler, brun sovs og rødkål. Hermed vores anbefaling til at opsøge din lokale yndlingsrestaurant eller -slagter for at få lidt and indenbords på denne højhellige torsdag.

🍰 En anden anbefaling drejer sig om en begivenhed, du skal overveje at tage til. Hver lørdag sidder halvdelen af FavrskovLIV-redaktionen klistret til tv-skærmen for at følge med i Den Store Bagedyst. DR's populære kagekonkurrence er der nu skrevet en bog om, og det er ingen ringere end herboende Louise Sloth fra Hinnerup, der står bag. Siden programmets begyndelse har hun selv været bag kameraet til optagelserne, og derfor ved hun om nogen alt om programmet - også på den anden side af skærmen. På Hadsten Bibliotek holder hun foredrag om sin nye bog og om bagedysten. Det sker på tirsdag den 15. november, og entréen er bare 75 kroner.

🦌 DMI varsler op mod 15 grader på lørdag, og derfor skal du selvfølgelig tage i skoven. Frijsenborgskovene er fantastisk smukke på denne årstid, og de seneste par gange, jeg har begivet mig ind mellem træerne, har jeg set mange rådyr. Jeg har noteret mig, at der tilsyneladende holder en stor flok til i skoven tæt på Postvej mellem Hammel og Hinnerup. Forleden dag så jeg over 20 i samlet flok blot et par hundrede meter fra vejen, og det er altså en helt særlig oplevelse.